Hírek

Budafoki Borlap az éttermek asztalán
Bemutatták a kerület borait és borlapját
2018-07-01

A Promontor Étterem pincéjében megrendezett borkóstolón ismerhették meg a kerületi éttermek képviselői a budafoki borászok minőségi borait és pezsgőit. Harminc tételt ízlelhettek meg a szakértők és kérdezhettek közvetlenül a nedűk készítőitől, ezzel is még személyesebbé téve a kapcsolatot a két partner között.

A hangulatos találkozót Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg egy rövid ismertetővel. Elmondta, sokan dolgoznak azon, hogy a kerület Budapest Bornegyede legyen, ennek első lépései a nagy hagyományokkal rendelkező pezsgő- és borfesztivál, valamint a több mint egyéves Budafoki Pincejárat. A napokban érkezett egy biztató ígéret, miszerint a Turisztikai Ügynökség átfogó idegenforgalmi és turisztikai tervet készítene a bornegyed projekt műszaki fejlesztéséhez – tette hozzá a polgármester. További cél még, hogy az Oroszlános Udvarban megvalósuljon a Kárpát-medencei Borközpont, ahol a magyarországi és a határon túli borászatok mutatkozhatnának be a nagyközönség előtt. A júniusi borbemutatón fehér-, vörös-, rozé- és habzóborokat, valamint pezsgőket kóstolhattak az érdeklődök. A borlapon szereplő tételeket Bitai Gergely sommelier válogatta össze, aki minden borászattal személyes kapcsolatot ápol, valamint segít abban is, hogy az éttermek számára biztosítsa a folyamatos ellátást. „Célunk, hogy a kerületi éttermekben és vendéglátóhelyeken mindenkinek lehetősége legyen a helyben palackozott borokat és pezsgőket megkóstolni. A Budafoki Borlap egységes arculattal jelenik meg, hogy a fogyasztók könnyen felismerhessék és beazonosíthassák a termékeket. Ezt a célt szolgálja az a tavaly tervezett körcímke is, melyen az olvasható, hogy Budafokon palackozott termékről van szó” – mondta Karsay Ferenc polgármester. A borlapnak köszönhetően hazánk minden fontos szőlőtermelő tájegységén termesztett szőlőből készült minőségi bor vagy pezsgő megjelenik a kerületi éttermek asztalán. A vendégek így budafoki borászok termékeit fogyaszthatják a finom ételek mellé. (Viszkocsil Dóra)