Disznóvágás Tétényben
Két 135 kilogrammos disznót negyvenen dolgoztak fel a Szelmann Ház udvarán március 24-én. A Nagytétényi Polgári Kör minden évben több disznóvágást tart, a mostanin is sokan vettek részt. Bánhidi Róbert vezetésével a hurka- és a kolbásztöltés rendkívül flottul ment.
2018-03-28

A 270 kilónyi alapanyagból készült kolbász, hurka, pecsenye, hagymásvér, resztelt máj és orja leves. Mindenki jó hangulatban serénykedett az asztalok körül. Többen töltötték a kolbászokat és a hurkákat, melynek fűszerezését elárulta nekünk Landi Erzsike. A kolbászban só, bors, paprika, könyénymag és fokhagyma került. A véres hurka svábosan készült: abáltszalonnát, apróra vágott zsemlét, sót, borsot, paprikát, majorannát és szegfűborsot tett bele a szakács. A falu kemencéje mellett abáló üstökben főt a fej és a hurkához a zsiradék. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármesterek is megkóstolták a reggelire szánt resztelt májat. Lászlóné Varga Éva a Nagytétényi Polgári Kör elnöke megmutatta a ház egyik büszkeségét, a borospincét. A nap végére Kőnig Ede a 85 kilogramm húsból készült kolbászokat és 100 kilogramm húsból megtöltött hurkákat kisütötte, amit 200 vendégnek szolgáltak fel a nagyteremben. A Nagytétényi Polgári Kör, tagjait, támogatóit és a tevékenységüket segítő partnereit látta vendégül toroskáposztával, véres hurkával és májas kolbásszal, valamint tört burgonyával.

(Viszkocsil Dóra)