Hírek

Folytatódik a szakrendelő felújítása
Újabb szakaszához érkezett a Káldor Adolf Szakrendelő megújítása: az épület belső terei következnek, padlótól a mennyezetig, melynek végén egy korszerű épület várja majd a pácienseket. Az egészségügyi szakellátás a munkálatok ideje alatt folyamatos lesz!
2017-10-02

Ami eddig történt:

 

az egészségházunk három éve energetikai korszerűsítésen esett át, melyet követően 2015-ben az épület nyugati oldali vizesblokkjai újultak meg, és mozgássérült WC-ket is kialakítottak. A több ütemben zajló felújítás előkészítő lépéseként önkormányzati forrásból lecserélték az épület kazánját, és kisebb fűtés-korszerűsítési munkákat is elvégeztek. Ezt követően 2014-ben megújultak az épület külső nyílászárói, felújították a homlokzatot, a lapostetőt és a padlásfödémet, valamint beüzemelték a hőmérséklet-szabályozó radiátorszelepeket és akadálymentesítették az egész intézményt. A korszerűsítéssel csökkent a földgázfogyasztás, mellyel évente közel 8,5 millió forintot takarít meg a kerület, és 78 tonnával kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe. A közel 220 millió forintos beruházás 85%-a európai uniós, 15%-a pedig önkormányzati forrásból valósult meg. Annak érdekében, hogy a nyári hónapokban is megfelelő legyen a hőmérséklet a rendelőkben, saját forrásból külső árnyékolási munkákat is végzett az önkormányzat. Ezt követően, 2015-ben mozgássérült WC-ket alakítottak ki több szinten is, felújították a nyugati oldali vizesblokkokat, valamint kicserélték a pinceszinti fűtés-, víz-, csatorna- és gázvezetékeket is. A beruházás mintegy 60 millió forintba került, amelyet teljes egészében Budafok-Tétény önkormányzata finanszírozott.

 

Ami most következik:

 

a korábbi felújítások folytatásaként szeptember közepén megkezdődött a szakrendelő épületének teljes belső megújulása. A tervek szerint a falak és a padló burkolatának cseréje mellett megújul az épületen belüli víz-, a csatorna-, az elektromos-, a fűtési- és a tűzjelző rendszer. A belső nyílászárók cseréjére is sor kerül, majd a falakat is újrafestik. A beruházás első lépéseként a pincében és a tetőtérben található gépészeti szint, valamint a 4. emelet korszerűsítése történik meg, épületfeliratok, napkollektorok felkerülnek, melyet követően fokozatosan, emeletről emeletre haladva újul meg a szakrendelő. Az épület belső felújításával modern megjelenésű rendelőintézet várja majd a pácienseket, ahol a betegellátás méltó körülmények közt, európai színvonalon zajlik majd.

 

A felújítás érinti a szakrendelő többemeletes épületét, emellett a gyermekorvosi rendelők, illetve a Védőnői Szolgálat helyiségei is megújulnak. Az önkormányzat és a kivitelező közös célja, hogy a felújítás ideje alatt zavartalanul folyhasson a betegellátás az épület falai között. Ennek érdekében egy, a helyszínen folyamatosan jelenlévő koordinátor segíti a betegtájékoztatást, aki a következő elérhetőségeken áll a páciensek rendelkezésére:

 

Otlakán Péter, koordinátor.

Telefonszám: 0670/603-7313

Email: otlakan2@gmail.com.

 

A rendelőintézet belső felújításával megbízott kivitelezőt közbeszerzési eljárás keretében választotta ki az önkormányzat, amely várhatóan 2018 végére fejezi be a rendelő belső felújítását.

 

A beruházást Budafok-Tétény önkormányzata teljes egészében saját költségvetéséből valósítja meg, melyre 576 millió forintot különített el.

 

 

FOTO: KOCSIS ZOLTÁN ::

 

Kapcsolódó képgaléria: