Kizöldül a József Attila lakótelep
Észszerűbb, környezetbarátabb és zöldebb lesz a kísérleti lakótelep parkja a közelmúltban indult felújítások után.
2017-07-05

A felújítást az ott lakók igényeinek figyelembevételével, lakossági fórum után dolgozták ki az önkormányzat munkatársai a megbízott tervezővel együtt. A kiviteli tervek tanúsága szerint lakótelep déli részén található park a munkálatok után teljesen új arcát mutatja majd.

A lakótelep jobb közlekedését szolgálják az épülő gyalogos útvonalak, amely az északi épületek, a járdák és a Nagytétényi út felé is kapcsolatot biztosítanak. Az anyagok kiválasztásánál fontos volt, hogy környezetbarát szempontoknak is megfeleljenek — a sétány zúzott kőből épül, mely jó víz- és légáteresztő. A pihenést szolgálják majd az új padok, a kiültetett virágok és cserjék. Hogy a lakók privát szférája is megmaradjon, az épületeket cserjeágyások választják majd el a parkban pihenőktől. A zöldfelületek gondozásában segít majd a beépített automata öntözőrendszer — és hogy ne csak a növények maradjanak frissek, új ivókutat helyeznek ki a Vöröskereszt utcai játszótérre. A Nagytétényi úti átkelő irányába új olaszlépcsőn hagyhatjuk majd el a parkot. Jó hír, hogy megújul a buszmegálló környezete is, melyhez a Főpolgármesteri Hivatal is hozzájárul: az öreg fákat kivágják, és ősszel új csemetéket ültetnek a túlburjánzott, balesetveszélyes japánakácok helyére, melyek mind a gyalogos, mind az autós közlekedést megnehezítették.

A József Attila lakótelep parkfelújítási munkái várhatóan 2017. augusztus közepére fejeződnek be.