Hírek

Mobilon is jelenthetjük az úthibákat
Próbaüzemmel indul a Budafok-Tétény mobilalkalmazás április 20-án
2016-04-20

A hivatali munkát támogató informatikai fejlesztések első lépéseként már tavaly megkezdődtek a Budafok-Tétény okostelefonos alkalmazás fejlesztésének előkészületei. Az alkalmazás célja az állampolgárok bevonása a kerületi közterületek gondozásába. A programnak köszönhetően könnyebbé és gyorsabbá válnak a lakossági bejelentések, a bejelentett probléma megoldásának alakulásáról pedig folyamatos tájékoztatást küld az applikáció.

Budafok-Tétény mobilalkalmazásával a kerületi lakosok könnyedén bejelenthetik a közterületen tapasztalható hibákat, ezzel is segítve a szép városkép megtartását. A bejelentés egyenesen a polgármesteri hivatal illetékes irodájára fut be, és a felhasználók végig nyomon követhetik ügyük alakulását. A megoldott bejelentések mindenki által látható módon nyomon követhetők az alkalmazáson belül. Az alkalmazás használatához és a bejelentéshez nem szükséges regisztráció, az irányítószámok szerinti, kerületi tájékoztatók fogadására viszont csak a regisztrált felhasználók jogosultak.

Az alkalmazás csak közterületen található hibák bejelentésére szolgál. Amennyiben egy bejelentett hiba nem kerületi hatáskörbe tartozik, úgy a hibákról szóló bejelentést továbbítják az illetékes szervekhez. A bejelentő ezt követően értesítést kap az ügyének intézéséről.

A bejelenthető hibák a következők: úthiba, rongált jelzőtábla, közvilágítás, járdahiba, hulladékprobléma, rongált eszköz, csatorna, vízelvezető probléma, elhagyott autó, parlagfű, egyéb gyomok, balesetveszélyes fa a közterületen.

A bejelentésnél a hiba címe megadható kézzel, megjelölhető térképen, illetve a telefon GPS-ét használva akár egy gombnyomással is rögzíthető a probléma helye. Bejelentéshez képet és leírást is lehet – és érdemes is – csatolni, mivel ez megkönnyíti az ügyintézők számára a hiba azonosítását.

Az alkalmazásban megtalálhatók továbbá a legfrissebb hírek a kerületi építkezésekről, felújításokról, esetleges útlezárásokról, így használatával mindig naprakész lehet a mobilozó. Az app hasznos információkat nyújt a hivatalos ügyek intézéséhez is. Az alkalmazás működéséhez aktív internetkapcsolat szükséges. Az alkalmazással kapcsolatos bővebb információk, valamint a bejelenthető hibatípusok részletes leírása a Budafokteteny.hu weboldalon lesz elérhető az erre kialakított aloldalon.

Az alkalmazás április 20-tól letölthető iOS-re és Androidra, az App Store-ból, valamint a Play áruházból. Android esetében a 4.0.3 és az újabb verzióval rendelkező telefonokon, iOS esetében pedig a 8.0 és az újabb verzióval rendelkező telefonokra telepíthető az alkalmazás.