Hírek

Nem hagyjuk magukra az iskolákat!
Bár az iskolák működtetési feladatai állami kézbe kerültek, az önkormányzat továbbra is biztosítja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket eddig is többletkötelezettségként vállalt a színvonalas oktatás és közösségi színterek bővítése érdekében.
2016-12-21

Az év utolsó testületi ülésén éles vitát váltott ki az iskolák működtetési feladatainak állami kézbe történő átadása. Ez azt jelenti, hogy - bár az ingatlanok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak - minden feladatot, tehát a karbantartást, felújítást is átveszi az állam.

A december 8-án elfogadott határozat értelmében az önkormányzat megerősítette, hogy a gyermekek-, illetve a kerületi minőségi oktatás színvonalának fenntartása érdekében továbbra is szándékában áll folytatni az általa már korábban elindított programokat. Ilyenek például a pedagógus napi ünnepség, díszdiploma átadás és a pályakezdő pedagógusok köszöntése, a Sulivár rendezvény, az iskolába hívogató kampány, a tanulmányi versenyekhez biztosított jutalomkönyvek, az iskolakezdők részére juttatott tanszercsomag, az érettségizők megajándékozása, a balatonakali táboroztatás, sport-, közösségi-, szabadidős-, kulturális-, bűn- és baleset-megelőzési rendezvények szervezése.

Ezen túlmenően, a Hajós Alfréd Tanuszodában az önkormányzat továbbra is ingyenesen biztosítja az úszásoktatást és a gyógytestnevelésre utaltak gyógyúszásának megszervezését, és évi 2 alkalommal térítésmentesen szervez úszóversenyt a kerületi iskolák számára.

Az önkormányzat az iskolai ünnepségek és rendezvények megtartásához térítésmentesen biztosítja a jövőben is évente 50 alkalommal a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ termeit, továbbá, tanévenként 12 rendezvényre biztosítja a Klauzál Ház térítésmentes használatát.

A felsoroltakon túlmenően, az önkormányzat a lehető legszélesebb körben igyekszik biztosítani a középiskolások közösségi szolgálatának teljesítését is, lehetőséget teremtve erre a köznevelési-, szociális- és gyermekjóléti intézményeiben, továbbá a kerületi rendezvényein és ünnepségein.

A képviselő testület által jóváhagyott megállapodásban szerepel az is, hogy az intézményi- és szünidei gyermekétkeztetés, illetve az alternatív napközbeni ellátás továbbra is csak az iskolákkal szoros együttműködésben valósulhat meg.