Hírek

Stratégiai megállapodást írt alá Budafok-Tétény önkormányzata újabb három kerületi vállalkozással
Május 31-én az évtizedek óta a kerületben működő Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft-vel, a Widder Bon-Bon Kft-vel és a Brucker Kft-vel született megállapodás a Városházán.
2016-05-31

Budafok-Tétény a magyarországi önkormányzatok között elsőként köt stratégiai együttműködési megállapodást a területén működő vállalkozásokkal. A mostani aláírással immár hatra emelkedett az önkormányzat hivatalos stratégiai partnereinek a száma. A kör folyamatosan bővülni fog.

A Képviselő-testület tavaly december 10-ei ülésén döntött arról, hogy támogatja a szorosabb együttműködést az önkormányzat és az érdeklődő vállalkozók között.

„Mind a nagy, mind a kisvállalkozások egyaránt lehetőséget kapnak, az ajtó mindenki számára nyitva áll. Semmilyen megkötés nincs, csak az a fontos, hogy mindkét fél szándéka szerint, az egyenrangú partnerség alapján mozdítsuk elő a kerület gazdasági életét és fejlődését.” – mondta Karsay Ferenc polgármester.

A testület által elfogadott stratégiai együttműködési megállapodás tervezetének célja, a kerület érdekeit szolgáló, hosszú távú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, valamint a kerület versenyképességének erősítése és a helyi foglalkoztatás fellendítése. Garamvári Zsuzsanna, a Garamvári Szőlőbirtok Vinárium Kft. tulajdonosa vállalkozásuk bemutatásakor külön kiemelte, hogy a pinceadó mértékének csökkentése jelentősen megkönnyítette vállalkozásuk életét és már ezt a gesztust is az együttműködés jelének tekintették.  

Az önkormányzat egyszerűsített hivatali ügyintézéssel és bemutatkozási, megjelenési lehetőségekkel kívánja segíteni a vele együttműködésre lépő vállalkozásokat, cserébe aktív részvételt vár a kerület közéletében. A programban résztvevő vállalkozások többek között idejekorán elmondhatják észrevételeiket az őket érintő kerületi rendeletekkel kapcsolatbanvalamint lehetőséget kapnak egymás jobb megismerésére is.

Az érdeklődő cégeket Karsay Ferenc polgármester személyesen keresi fel, hogy megismerkedhessen a helyzetükkel, problémáikkal.

„Örömmel segítünk a cégek munkaerő-igényének kielégítésében, például az álláshirdetéseik megjelentetésével a kerületi médiumokban. A Polgármesteri Hivatalban állandó kapcsolattartó fog foglalkozni a cégek ügyeivel, hogy segítséget nyújtson eligazodásukhoz a hatósági munkában.”– tette hozzá Karsay Ferenc.

A partnerségi megállapodást a felek rendszeresen felül fogják vizsgálni, hogy a tapasztalatok alapján még eredményesebb lehessen a további együttműködés.

Kapcsolódó képgaléria: