Hírek

Tisztújítást tartott november 21-én a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének közgyűlése, amelyen egyhangúlag választották a testület társelnökévé Karsay Ferencet, Budafok-Tétény polgármesterét.

A rendőrség országos lapjában, a Zsaru Magazinban dupla megjelenést érdemeltek ki kerületünk rendőrei a bűnelkövetőkkel szembeni bravúros akcióikkal. GRATULÁLUNK rendőreinknek és a kapitányság vezetőjének, dr. Bató András r. alezredesnek!

Önkormányzatunk 2018-ban Budafok-Tétény múltjáról, jelenéről szóló könyvet kíván megjelentetni. A könyv elkészítéséhez szívesen fogadjuk a kerületben élő amatőr és profi fotósok által felajánlott fényképeket, régi dokumentumok fotóit.

Adventi mézeskalács-varázslat a Camponában: a bevásárlóközpont arra buzdítja látogatóit, hogy építsenek fel együtt advent idején egy igazi varázslatos mézeskalácsfalut.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának elnöke és Király Nóra, Újbuda alpolgármestere is részt vett a „férfiak felelősségét” jelképező faültetésen a szomszédos Újbudán.

A Klauzál Gábor Társaság november 18.-án 10. alkalommal emlékezett meg névadója, Klauzál Gábor idei 203. születésnapjáról.

Budafok-Tétény Önkormányzata telekalakítási változási vázrajz készítéséhez árajánlatokat vár az erre jogosult szakemberektől.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében idén is Erzsébet-,Katalin-, Lipót- és Márton-napi Sváb Batyus Bált tartottak a Tóth József utcai közösségi házban.

Hagyományőrző előadással, könyvbemutatóval, finom honfoglalás kori ételekkel és kézműves foglalkozással ünnepelték idén névadójukat a tétényiek a Szelmann Házban.

Tizenegy lakos jelentkezett be előzetesen a november 16-án megtartott közmeghallgatásra, melyen nyolcan jelentek meg és mondták el problémáikat. A panaszok többsége az utakkal, a szennyvízelvezetéssel és a parkokkal kapcsolatos problémákra irányultak. A kérdésekre Karsay Ferenc polgármester válaszolt.