Hírek

A hétvégi esőzések miatt víz alá került aluljárót előreláthatólag június 28-án nyitják meg a forgalom előtt. A hétvégi problémát a szivattyú vezérlőszekrényének megrongálása okozta.

A Baross Gábor Telepi Polgári Kör tagjai idén is ünnepséggel emlékeztek azokra, akik otthont és közösséget teremtettek a Baross Gábor-telepen.

A hagyományokhoz hűen Semmelweis Ignác születésnapján köszöntötték azokat a dolgozókat, akik a kerületi egészségügyben dolgoznak. Az ünnepség a Városháza dísztermében zajlott, ahol gratuláltak a Kerület Napján Dr. Bálint Béla-díjjal kitüntetetteknek is.

A Polgármesteri Hivatal köztisztviselők napja, a Káldor Adolf Szakrendelő Semmelweis nap alkalmából tart zárva július 1-jén, hétfőn.

Az M0 autóút déli szektor rekonstrukciója keretében a Deák Ferenc hídon kialakított ideiglenes áthaladási lehetőséget a betonozási munkák miatt 2019.06.26 (szerda) délelőtt 10.00 órától 2019.06.28. (péntek) délután 13.00 óráig megszüntetik.

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezését azonban előre nem látható közműkiváltási problémák késleltetik. Emiatt a Háros utcánál várhatóan augusztus végén adják át a közlekedőknek az új körforgalmú csomópontot.

Tornát nyertek a BMTE 11 évesei Wolfsbergben, másodikak lettek Lellén

Június 21-én, Záborszky Nándorra emlékezve, idén harmadik alkalommal rendezték meg a Kerület Napját. Ezen a napon, a Klauzál Házban adták át a kerületi díjakat azoknak, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben.

Május végén fejeződött be a Mocorgó Tagbölcsőde és a Csicsergő Tagóvoda tetőfelújítása, június első hetében pedig a Varázskastély Tagóvodában indult el a beruházás, amelynek során új, hőszigetelő tetőszerkezetet kap az épület.

A képviselők a június 20-i ülésén döntöttek a részvételi költségvetés bevezetéséről. A kerület három városrésze – Budafok, Budatétény és Nagytétény – lakossága 100-100 millió forint elköltésére tehet majd javaslatot.