Hírek

Dr. Bálint Béla-díjat vehetett át a Kerület napján Kékesi Olga

Nagyszabású koncertet adott a The Carbonfools zenekar a borfesztiválon, melyen a hamarosan megjelenő albumról is játszottak dalokat.

Az egészségügyi dolgozók megtartása érdekében növelik a szakrendelő dolgozóinak juttatásait, továbbra is biztosítják a 0-24 órás orvosi ügyelet működését, ismét csatlakozik a kerület a Bursa Hungarica pályázathoz — ezekről döntött a képviselő-testület az önkormányzati ciklus utolsó, szeptember 12-i ülésén.

Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt. A most kihirdetett eredmények szerint idén újabb négy aranyérmet söpörhetett be a Varga Pincészet, ezúttal a német nemzetközi borversenyen, a Mundus Vini 2019 nyári kóstolóján arattak sikert.

Kezdő számítógépes tanfolyamot indít a Klauzál Ház a tanulni vágyó szépkorú, XXII. kerületi lakosok részére, amelynek keretében kezdő és haladó számítógép-kezelési ismereteket, az internetezés és az elektronikus levelezés csínját-bínját sajátíthatják el.

Minden gyermeket vár a megújult Terv utcai játszótér, amelyet a kerület önkormányzata újított fel.

Gyulai András, a Krízis Alapítvány Gyermekotthonának nevelője Katona Péter-díjat kapott

Az önkormányzat FKF-emblémás zsákok osztásával segíti elő a zöldhulladékok környezettudatos kezelését. Az ingyenes zöldzsákok szeptember 30. és október 3. között szerezhetők be, idén új helyszínen is.

Családi egészségnapot szervezett az önkormányzat

Terménybemutatót tartott a Budafok-Tétény Kertbarát Kör