Hírek

Chopin zenéjére nyílt meg Pállay József festőművész tárlatvezetéssel kísért kiállítása a Haggenmacher Udvar földszinti kiállítótermében, ahol Karsay Ferenc köszöntötte az egybegyűlteket.

Háromoldalú stratégiai megállapodást írt alá Budafok-Tétény Önkormányzata, a Pötty bolt és a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány december 2-án a Kossuth Lajos utca 5. szám alatti mesekuckóban.

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a „Budapest Bornegyedévé” válás folyamatában – írta a kerületi borászoknak küldött levelében Karsay Ferenc polgármester. Mint fogalmazott, az önkormányzat terveztetett egy olyan körmatricát, amely külön-külön is könnyedén a palackokra ragasztható, de akár az eredeti címkékre is rátervezhető. Vannak, akik már alkalmazzák az új jelölést.

Idén is a Hugonnai Vilma Általános Iskolát kérte fel az önkormányzat, hogy a gyermekek által előadott színvonalas műsorukkal örvendeztessék meg a rendezvényre meghívottakat. A jelenlévőket köszöntötte Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.

Ahogyan arról már beszámoltunk, szeptember óta tart a budafoki szakrendelő teljes belső felújítása. Cikkünk folyamatosan frissül, így hétről hétre megtudhatjuk, hol tart a felújítás és mely helyiségeket érinti.

Sok budafok-tétényi családnak jutott a székely burgonyából az önkormányzat által szervezett vásáron.

A szeretet ünnepe elkezdődött Budafok-Tétényben: fényárba borult a Piactér és környéke advent első vasárnapján. Az eseményen részt vettek: Karsay Ferenc polgármester, valamint Németh Zsolt és Szabolcs Attila országgyűlési képviselők.

Huszonegyedik századi körülmények a BENU gyógyszertár épületének emeleti részén - 8 háziorvos folytathatja itt az ellátást.

Az év utolsó rendes testületi ülésén, december 7-én több izgalmas kérdés is napirenden volt. A képviselők elfogadták a polgármesteri hivatal 2017-es beszámolóját, valamint a testület jövő évi munkatervét. Szavaztak arról is, hol épülhet kerületünkben kézilabda-csarnok.

Sokan vettek részt a Nagytétényi Polgári Kör adventi vásárán