Színes programokkal és foglalkozásokkal várták a gyerekeket a Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ napközis táborában.

2018. június 11. és 17. között rendezték meg az Ifjúsági A és B korosztályú Európa-bajnokságot Lengyelországban. A győztesként hazatérő magyar versenyzők között ott volt Gáll András, budafok-tétényi öttusázó is.

Heten kaptak magyar állampolgárságot július 5-én Budafok-Tétényben a Városházán.

Kungl György Munkácsy-díjas szobrászművész tárlata nyílt meg június 29-én a Seybold-Garab Pincében. A Budafoki Fotóklub kiállításának ünnepélyes megnyitóját a Borkuckóban tartották június 30-án.

A Városháza adott helyet annak a közbiztonsági egyeztető fórumnak, amelyet június 27-én tartott a XXII. kerületi Rendőrkapitányság. Áldozatvédelem, drogprevenció és egy új körzetti megbízotti iroda létesítése is napirenden volt.

Július 9-től újra áthaladhatnak a villamosok a Fehérvári út és az Etele út csomópontjában. A villamosforgalom elindításához szükséges munkák miatt július 7-én és 8-án, a Fehérvári úton haladó villamosok helyett egy szakaszon pótlóbusz közlekedik. Július 9-től megnyitják a közúti forgalom számára a Fehérvári út városközpont irányú útpályáját.

A tizenkilencedik alkalommal megrendezett Péter-Pál napi rendezvénysorozat Schams Ferenc, Pettenkoffer Sándor és Dr. Urbán András emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a Tangazdaságban. Sportdélutánnal folytatódott az Arany János utcai lakótelepi pályán, majd ünnepélyes keretek közt felavatták Dr. Joó Ernő emléktábláját.

Garbóci László helytörténész borkóstolóval egybekötött sétán mutatja be Budafok egyik legpatinásabb utcáját július 7-én, szombaton.

Az önkormányzat idén is köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozók fáradhatatlan munkájáért. Az ünnepség a Városháza dísztermében zajlott, ahol köszöntötték a Dr. Bálint Béla-díjjal kitüntetetteket.

Július végén, Budapesten rendezték meg a modern táncok Európa-bajnokságát, ahonnan a budafok-tétényi Passe Tánccsoport kettőse hozta el korosztálya aranyérmét.