Hírek

A Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben népszámlálást fog végezni. A népszámlálás előkészítése keretében 2010. március 25-e és szeptember 27-e között Budapest minden kerületében úgynevezett címbejárással ellenőrzik a közterületek nevét, a ház- és ajtószámokat.

Székely János püspök virágvasárnap felszentelte a Budafok-felsővárosi katolikus templom nagyharangját, amelyet Jézus Szíve tiszteletére öntött Gombos Miklós harangöntő mester.

Március 19-én a Hugonnai Vilma Általános Iskolában, a kerület vöröskeresztes bázisiskolájában rendezték meg az idei év elsősegélynyújtó dél-budai területi versenyét. A XXII. és a XI. kerület iskoláinak tanulói mérhették össze tudásukat. Idén sem volt könnyű dolguk a diákoknak: kilenc próbát kellett teljesíteniük.

Május 7-éig látható a Carina, Méder ?ron óceáni szólóvitorlázó hajója az ?lomautó Múzeum udvarában.

Karsay Ferenc alpolgármester a kerületi katolikus egyházak támogatásával zarándokutat szervez pünkösdkor Csíksomlyóra.

A budatétényi Rózsakertben sajtótájékoztatón tiltakozott a kerület vezetése és Font Sándor országgyűlési lépviselő, mert végveszélybe került a Rozáriumot fenntartó Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Kht.

A Városháza és a vasút közötti parkoló lezárásával megkezdődött a P+R parkoló első ütemének építése.

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én Nagytétényben, a Tétényi honvéd emlékműnél 11 órakor kezdődött a kerületi ünnepség.

Nemzeti ünnepünkön, március 15-én reggel a Zambelli Lajos utcában koszorúzási ünnepséget tartott a Nagytétényi Polgári Kör.

A Klauzál Gábor Társaság koszorúzási ünnepséget tartott március 14-én, az első budatétényi ’48-as emlékhelyen, a Klauzál-villa falán közadakozásból elhelyezett emléktáblánál.