Hírek

Budatétényben a Szent István templomnál, Nagytétényben a Világháborús emlékműnél emlékeztek meg május 29-én az I. és a II. világháború hőseiről.

Idén is remek programmal tette emlékezetessé az önkormányzat a pedagógusnapot június 1-jén, a Klauzál Házban.

Rendhagyó módon tartották meg május 28-án az óvodák pedagógusnapját kerületünk művelődési központjában, elismerve az Egyesített Óvoda dolgozóinak munkáját.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

Az emmauszjárás egy olyan hagyományt elevenít fel, amely az 1700-as évektől egészen az 1920-as évekig fontos népünnep volt Budafokon.

Áprilisban három igen magas kort megért kerületi polgárt köszönthetett az önkormányzat nevében Szabolcs Attila polgármester, Karsay Ferenc alpolgármester és dr. Répás Judit jegyzői jogkörben eljáró ajlegyző.

2010-től április 21-e Magyarországon a Bölcsődék napja, annak tiszteletére, hogy 1852-ben e napon nyitotta meg kapuit az első magyar bölcsőde.

A Promontor Udvar Üzletház emeletén április 28-án átadták Budafok-Tétény új okmányirodáját, amely korszerű ügyintézést tesz lehetővé a fogyatékossággal élők számára is.

Nem nézhetjük tétlenül a súlyosan egészségkárosító szenvedélyek következményeit - hangsúlyozta Németh Zoltán, Budafok-Tétény országgyűlési képviselője, az április 26-án elfogadott dohányzásellenes törvénymódosítás egyik benyújtója.