Hírek

Tizenötödik alkalommal rendezett barátságos labdarúgótornát a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete január 29-én, a BMTE tornacsarnokában.

A kerületben is érezhető volt szombaton, háromnegyed hét körül az a földmozgás, amelyet a főváros és az ország több pontján is érzékeltek.

Január 22-23-án rendezték meg a 21. Nemzetközi McDonald"™s Kupát, melyen 40 csapat, 9 ország 328 versenyzője állt rajthoz.

A farsang hossza évről évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Vízkereszttől, január 6-tól a húsvétot megelőző 40 napos nagyböjt kezdetéig, azaz hamvazószerdáig tart.

Brunszvik Teréz-díjat kapott Felvégi Józsefné, kerületünk díszpolgára, aki 1973 óta dolgozott a kerületi óvodákban, 27 évig vezette az Anna utcai tagóvodát.

Szabolcs Attila polgármester és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója január 24-én együttműködési megállapodást írt alá a budafoki könyvtárban.

Hatvankét kis elsős először vette kézhez félévi bizonyítványát és tette le a barossi iskola fogadalmát január 21-én.

Ötödször nyert díjat sajtófotó-pályázaton, most a művészet sorozatban nyerte el az első díjat Czimbal Gyula alkotása, a Re-Produkció 1-10. című fotósorozat.

Hamarosan indul a többszörös bajnok kapus, Brockhauser István kapusiskolája. A sikeres sportember minden fiatalt ösztönöz arra, hogy kezdjen el sportolni.

A 62 éves, Kultúra 22 díjas Lampart-Budafok Vegyeskar felvételt hirdet minden énekelni szerető nő, férfi részére, szoprán, alt, tenor és basszus szólamokba.