Hírek

A halottak napján és az azt megelőző időszakban a temetők kényelmesebb megközelítése érdekében a BKK 2018-ban is rendkívüli járatokat indít, emellett nagyobb kapacitással indítja számos, sírkertet is érintő közösségi közlekedési járatát.

A „budais” Tófalvi Viktória halmozza az érmeket a világversenyeken

Október 25-én kerületünk díszpolgára, Garbóci László helytörténész volt a Klauzál Társalgó vendége.

Idén is fellobbantak a székely szolidaritás lángjai Budafok-Tétényben. Október 28-án várták a kerület lakosságát és minden érdeklődőt a Tóth József utca és a Kossuth Lajos utca sarkánál lévő dombon tartott őrtűzgyújtásra, ezáltal jelezve a székely autonómiatörekvések melletti kiállást.

Idén is villámversenyt rendezett Budafok-Tétény Önkormányzata a Nagytétényi Polgári Kör együttműködésével, a kerület sakkéletének kiemelkedő egyénisége, Charousek Rezső emlékére.

November 3-án roma nemzetiségi napot tartanak a kerületi pincékben finom libafalatokkal- és receptekkel Márton-nap alkalmából.

Budafok-Tétény Önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is felállítja „Mindenki karácsonyfáját”. Várják mindazok jelentkezését, akik fenyőfát szeretnének felajánlani erre a célra.

Süvegesék legalább heti egy órát, havi egy napot és évi egy hetet töltenek kettesben

Kerületi hagyomány, hogy Budafok-Tétény vezetői együtt köszöntik a pályakezdő és színesdiplomás pedagógusokat, ezzel is kifejezve a pedagógiai munka fontosságát. Október 25-én az ő munkájukat méltatták a Városházán.

Már öt éve rendezik meg a Vigyázunk rátok! elnevezésű ingyenes prevenciós programot a Campona Játszóházban, Budafok-Tétény Önkormányzatának támogatásával. A nagycsoportos óvodásoknak, valamint első és másodikos osztályos tanulóknak szóló előadás-sorozaton rendőrök, mentősök, a Magyar Vöröskereszt dolgozói és tűzoltók tartanak interaktív bemutatót. Idén az ELTE Mikrobiológiai Tanszaka is csatlakozott a programhoz.