Az október 5-i és 6-i terepi foglalkozással zárul az önkormányzat komplex környezeti nevelési programjának 2016. őszén indult, a kerületi pedagógusok részére szervezett továbbképzése, amelyen 57 pedagógus vett részt a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szervezésében. Öt kerületi iskola és az összes óvoda részt vesz a programban.

A szombati budafok-tétényi mesterhármas eseménysor egyik fontos eleme lesz az íz- és illatorgiával kecsegtető profi és amatőr grillverseny. A rendezvény nem zártkörű: sokak számára jelent majd komoly gasztro-művészeti kihívást!

A tulajdonos ezidáig nem tett eleget a felszólításoknak, nem számolta fel a területen uralkodó áldatlan állapotokat, az ott felhalmozott hulladékot nem szállíttatta el.

A hidegebb idő beköszöntével elindul a fűtési szezon, amit sajnos minden évben sok panasz kísér. Kis odafigyeléssel azonban mind az egészségünket, mind pedig a környezetünket megóvhatjuk a káros következményektől - tájékoztat a Földművelésügyi Minisztérium.

Sokan küldték el írásban véleményüket a megújuló Budafok belvárosról és a Hajó utcai Duna-parti sétányról. A nagy érdeklődést kiváltó egyeztetésre összesen több mint hétszáz válasz érkezett.

Sport-gasztro-kultúra: élményekben, programokban gazdag szombat lesz Budafok-Tétényben.

Negyedik születésnapját ünnepelte a FSZEK Nagytétényi Könyvtára, ennek kapcsán ünnepséget rendeztek az intézményben, melyen részt vett Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármester is.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségük volt arra, hogy augusztus 30-tól szeptember 20-ig az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül a világhírű borászati központban elleshessék a szakma fortélyait.

Pályázati felhívás Bursa Hungarica ösztöndíjra. A pályázat rögzítésének és benyújtásának határideje november 7.

Toldi Judit közjegyző áprilisban vette át elődjétől, Dombi Pétertől a Savoyai Jenő téren található közjegyzői irodát, amely mostanra már kicsinek bizonyult, ezért a Promontor Udvarban béreltek egy nagyobb helyiséget.