Francia Nap

Időpont: 2018-11-18 10:00
Helyszín: Klauzál Ház, Budapest, Nagytétényi út 31-33, 1222
További információ:

Családi vasárnap

10.00-10.30 Lala bohóc fogadja a gyerekeket a bejáratnál, ahol lehetőség van lifit hajtogatni és vetélkedőben részt venni.

10.30 A La Fontaine meséi - Tücsök és a hangyák - Trambulin színház előadása

Az ismert mese színpadi előadásában egy hangya helyett három szorgoskodik, és készül a télre. Állati?és mégis emberi mozgás, fura és mulatságos nyelv, fülbemászó dallamok jellemzik az előadást. Az énekes-filozófus, egyben jókedvű tücsök?nagy gondot jelent a munkához szokott Hüngyünek, ezért?szinte folyamatos vitában áll Hingyüvel és Hungyuval, két vidám és békés társával. 

Jegyár: 1200 Ft

10.00-12.00 Kreatív foglalkozások

11.00-16.00 Társasjáték csere-bere

Itt a lehetőség a megunt, jó állapotban lévő társasjátékokat egymás között kicserélni, hogy mindenki új élménnyel, új trükkel mehessen haza.  A homoludens.hu Egyesület játszóháza.

14.00-17.00 Bridzs parti és társasjáték kavalkád az egész családnak. A bemutatót Kovács Gergely a Budaörsi Bridzsklub elnöke tartja.

15.00-16.00 Animációs filmvetítés

16.00-16.20 Lumiére-től Cannes-ig című kiállítás megnyitója - a francia filmművészet rövid története. A kiállítás átfogó képet ad a filmet a világ számára megalkotó Lumiére fivérek munkásságától napjaink egyik legrangosabb filmes eseményéig, a Cannes-i Filmfesztiválig.

A kiállítást megnyitja: Mayer Erzsébet ELTE egyetemi oktató, tanulmányíró, műfordító

16.30-17.00 Mivel gazdagítottak bennünket a franciák? - Mayer Erzsébet ELTE egyetemi oktató, tanulmányíró, műfordító előadása

17.00-18.00 A francia borok és a borkóstolás élvezete francia módra - Szabó Edit borszakíró, a Borsmenta.hu szerkesztőjének előadása - borkóstoló jegy (igény szerint váltható): 600 Ft

18.00-20.00 Bor és Sanzon a Takáts Eszter trió előadásában. Fülledt párizsi hangulatot idéző koncert francia bor- és sajtkóstolóval egybekötve

Jegyár: 2500 Ft

A zenés borestre a belépő tartalmazza a francia bor- és sajtkóstolót és a programon való részvételt.

 

Egésnapos programok

  • Francia ékszerek, csecse-becsék vására
  • Voila! szépülj francia módra – manikűr és parfüméria
  • Buffet francais – a la Majecsko - azaz Majecsko francia büféje várja egész nap az igazi finom falatok híveit. Madelaine, Canelles, Quiche, gyümölcs piték, baguette és croissant, néhány falat francia finomság Budafokon.
  • Kreatív foglalkozás! Színezd át a francia művészetet! A képzőművészet legnagyobb alkotóit adták nekünk a franciák. Monet, Manet, Degas, Van Gogh, Cezanne, Renoir, Gauguin, Touluse-Lautrec - eEzen a napon TE ÁTSZÍNEZHETED e festők leghíresebb képeit! Ragadj festéket, ecsetet, zsírkrétát, színes ceruzát vagy akár filctollat és színezd ki kedvedre kedvenc alkotód képét.
    Az este folyamán kiállítjuk alkotásod!
  • Kérdezz-felelek tombolajáték értékes ajándékokkal! Mutasd meg ismereteidet a francia kultúráról!

 

A Francia nap programjainak többségére a belépés díjtalan.