Rejtélyek és remekművek-A budai vár titkai és Frida Kahlo világa

Időpont: 2018-10-10 10:00
Helyszín: Budai Várnegyed
További információ:

Rendhagyó sétán a budai várnegyed kevésbé ismert különleges helyszíneiről, történeteiről hallhatunk és rácsodálkozhatunk a részletek gazdagságára. „Kalandtúránkon” azok is meglepődhetnek, akik már számtalanszor koptatták a vár kockaköveit. Időutazásunkon a mindannyiunk által kedvelt látnivalók mellett eddig talán észre sem vett szépségekre is rálelünk. Megtudhatjuk hol rendezték a vásárokat és kivégzéseket, kereskedőházakkal és palotákkal ismerkedünk, hallhatunk legendákról, szerencsehozó bronzlovat simogatunk és talán őrségváltást is láthatunk a titkos alagútrendszer felett.
 
Idegenvezető: Terestyák Tamás, történész
Utunk a Magyar Nemzeti Galéria előtt ér véget, ahol fakultatív programként betekintünk Frida Kahlo Mexikóvárosból érkezett remekműveinek szuggesztív, testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.
A várnegyedsétán a részvétel díjtalan, a kiállítás belépődíja: 3000 Ft, nyugdíjasoknak 1500 Ft.
 
Jelentkezni augusztus 29-től – az elővételes jegyvásárlási kedvezmény miatt – a múzeumi belépő díjának egyidejű befizetésével, a Klauzál Ház információs pultjánál lehet.
Találkozó: 10 órakor a Szentháromság téren, a 16-os busz megállójában.