keresett cimke:


Találat a programok között

2017-07-01

Budapest Bornegyede

Pincejárat - Zenei tehetségkutató

http://pincejarat.hu/programok/

2017-06-03

Budapest Bornegyede

Budafoki Pincejárat - Blues és jazz

A nyitott pincés napon  több helyszín készül élőz

2016-09-03

Budapest Bornegyede

27. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Pezsgő és bor Budafokon – Bornegyed, felsőfokon! Részletek a fesztivá

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2020-11-03

Bornegyed

Ötletbörze és konkrét tervek a Bornegyed értékeinek széleskörű megismertetésére

Kerekasztalbeszélgetésen vettek részt október közepén a Klauzál Ház valamint a kerület egyéb intézményeinek művészeti és kulturális szakemberei, illetve az önkormányzat egyes stratégiai partnerei, amely során arról értekeztek, hogyan jelenhetne meg Budapest Bornegyede a hamarosan elkészülő Magdolna Udvar új kulturális és közösségi terében. A találkozón számos ötlet és konkrét terv is napvilágot látott.

2020-07-10

Bornegyed

Majdnem Borfesztivál BudafokON

Bár a szokott formában nem lehet megrendezni kerületünk hagyományos őszi rendezvényét, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált, mégsem kell lemondanunk a közösségi élményről, fesztiválhangulatról: egy különleges eseménnyel készül az önkormányzat és a szervezők szeptember 5-6-ára. A rendezvény neve Majdnem Borfesztivál BudafokON.

2020-01-10

Bornegyed

Új pezsgőpince épült Budafokon

A 120 éves, 2300 négyzetméternyi budafoki pincében korszerű pezsgőkészítő üzemet alakítottak ki, amely pályázati támogatással, év végére készült el.

2019-09-17

Bornegyed

Németországban kiosztották az év utolsó nagy borversenyének díjait

Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt. A most kihirdetett eredmények szerint idén újabb négy aranyérmet söpörhetett be a Varga Pincészet, ezúttal a német nemzetközi borversenyen, a Mundus Vini 2019 nyári kóstolóján arattak sikert.

2019-08-15

Bornegyed

Bornegyed applikáció a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon

A két éve elkészített Bornegyed applikáció célja, hogy könnyen rákereshetővé és elérhetővé tegye Budafok-Tétény színes programkínálatát a Pincejárat és a Borfesztivál ideje alatt, hogy a legfrissebb kulturális hírekkel szolgáljon az érdeklődők számára.

2019-05-09

Budapest Bornegyede

A fiatalok kreatív energiáira van szüksége a hagyományos mesterségeknek - Videóval frissítve!

Vízimalmok restaurálása, olívaolaj-készítés megújítása, sörfőzés és borászat, sólepárlás és hajózás – tradicionális szakmák újragondolására, fiatalok érdeklődésének felkeltésére szólított fel a nemzetközi YouInHerit program, melynek koordinátori szerepét Budafok-Tétény Önkormányzata vállalta magára.

2019-04-03

Bornegyed

Budafoki pincék - Várszegi Pincészet

A budafoki pincéket bemutató sorozatunk mostani részében a Nagytétényi út és a Borkő utca sarkán található Várszegi Pincészetbe látogattunk, ahol Várszegi Viktor, a pincészet tulajdonosa és borásza mesélt boraikról.

2019-03-06

Budapest Bornegyede

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat Budapest Bornegyedében- Videóval frissítve!

Az Európában egyedülálló pincevilág 2019 márciusától ismét megnyitja kapuit minden hónap első szombatján, hogy az idelátogatók megkóstolhassák a legízletesebb Budafokon palackozott borokat, pezsgőket, élvezhessék a minőségi gasztronómia és kultúra időtlen varázsát.

2019-02-20

Budapest Bornegyede

Újra dübörög a Budafoki Pincejárat

Március 2-án újra kinyitják kapuikat a téli álmot alvó pincék, hogy a Pincejárat vendégeinek megmutassák azt a rengeteg föld alatti csodát, amelyet csak Budafokon láthatnak a bor és kultúra szerelmesei.

2019-01-29

Bornegyed

Egyre népszerűbb a Budafoki Pincejárat

Deutsch Anita művészeti vezetővel és Salamon Judit projektmenedzserrel beszélgettünk a Budafoki Pincejárat elmúlt két évéről és az idei tervekről.

2019-01-03

Bornegyed magazin

Megjelent a Bornegyed magazin téli száma

A negyedévente megjelenő kiadványhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók

2018-11-27

Budapest Bornegyede

Adventi borkalandok

December 1-jén meghitt hangulattal és borkóstolókkal vár a Budafoki Pincejárat

2018-10-24

Budapest Bornegyede

Budafok Bor és boros flashmobok – ezek az ötletek alakíthatják a jövőben Budafok városmarketingjét

Új logó és arculat, influencerek bevonása, kulturális programok, installáció – ilyen ötletek is érkeztek a Budafok-Tétény ötletpályázatára, melynek célja a kerület Bornegyedként való pozicionálása, Budapest turisztikai térképén való megjelenése.

2018-10-17

Budapest Bornegyede

Ismerd meg a Városmarketing Ötletpályázat döntőseit!

Október 19-én tartják az Art Quarter Budapestben a Városmarketing Ötletpályázat eredményhirdetését, melyen kiderül ki vehet majd részt Budafok-Tétény új turisztikai arculatának megalkotásában.

2018-10-02

Budapest Bornegyede

Pezsgő borkaland Budafok-Tétényben: október 6-án bolgár nemzetiségi nap

Október 6-án szombaton a bolgár kulturális programok kerülnek a középpontba a Budafoki Pincejáraton.

2018-09-29

Bornegyed

Budafok város vörösbora 2018

A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon kihirdették az idei borverseny eredményeit. A Budafok város vörösbora 2018 címet a Lics Pincészet 2016-os Pákozdi cabernet sauvignonja érdemelte ki. Lics Judit borásszal beszélgettünk.

2018-09-29

Bornegyed

Budafok város fehérbora 2018

A 29. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon kihirdették az idei borverseny eredményeit. A Budafok város fehérbora 2018 címet a Soós István Borászati Szakközépiskola 2017-es olaszrizlingje kapta. Földesi Gyulával, az iskola igazgatójával beszélgettünk.

2018-09-13

Bornegyed

Borvacsora a Budafoki Borlap boraira komponálva

Szeptember 3-tól a Promontor Étterem egy különleges háromfogásos menüvel rukkol elő.

2018-09-05

Budapest Bornegyede

Pohárcsilingelés és pezsgő jókedv Budafokon

Idén is felpezsdült Budafok belvárosa az ősz első hétvégéjén, szeptember 1-2-án ugyanis már 29. alkalommal várta a kulturált szórakozásra vágyókat Budapest legautentikusabb borfesztiválja, ahol nemcsak finom nedűket kóstolhattak a résztvevők, de a kulturális programok mellett a pincészetek világába is betekinthettek.

2018-08-31

Budapest Bornegyede

Turisztikai információs táblák segítik a budafoki pincészetek és éttermek között történő eligazodást

Az önkormányzat a kerület négy pontjára helyezte ki a térképpel és fotókkal ellátott turisztikai táblákat.

2018-08-30

Budapest Bornegyede

A BP shop Bornegyed kollekciója AKCIÓS áron elérhető a borfesztiválon

A BP Clothing művészeivel együttműködve tavaly született meg a „Budapest Bornegyede” kollekció, ami most Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alatt újra megvásárolható.

2018-08-24

Bornegyed

Budafoki pincék - A Seybold-Garab Pince

A budafoki pincékről szóló sorozatunk első részében a Seybold-Garab Pincét mutatjuk be, Garab Gábor tulajdonos segítségével.

2018-07-23

Budapest Bornegyede

Légy Te is részese Budafok-Tétény arculattervezésének!

Egy jó ötlet most sokat ér! A kerület önkormányzata pályázatot hirdet olyan ötletekre, amelyek azt hirdetik, hogy Budafok-Tétény Budapest Bornegyede.

2018-06-28

Bornegyed magazin

Megérkezett a Bornegyed magazin nyári kiadványa

Aki részt vett a Kerület Napja programjain, már kézbe vehette a Bornegyed magazin legfrissebb számát. Az ingyenes kulturális és gasztronómiai kiadvány, ahogy az már megszokott, online is olvasható.

2018-05-17

Budapest Bornegyede

Pótfelvételit hirdet a Soós István Borászati Szakgimnázium és Szakközépiskola

Földesi Gyula, a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója ismertette a tudnivalókat az intézmény pótfelvételijéről.

2018-05-07

Bornegyed

Borok versenye

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a dr. Gazdag László Emlékversenyt a Tangazdaságban. Az országos megmérettetésre több mint 250 minta érkezett, melyet szakavatott zsűri értékelt. A borok megkóstolása előtt a megjelentek koszorúkat helyeztek el a borásziskola egykori igazgatójának emléktáblájánál.

2018-04-21

Budapest Bornegyede

Szőlész-borász Szakma Kiváló Tanulója Verseny

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola közösen rendezte meg a Szőlész-borász Szakma Kiváló Tanulója Versenyt a szigetcsépi tanüzemben.

2018-04-18

Bornegyed magazin

Megjelent a Bornegyed magazin tavaszi száma

A jó idővel együtt Budafok-Tétény kulturális és gasztronómiai kiadványának legfrissebb száma is megérkezett. A Bornegyed magazinhoz a kerületi intézményekben, könyvtárakban és a Budafoki Pincejárat helyszínein juthatnak hozzá ingyenesen az olvasók.

2018-03-07

Budapest Bornegyede

Lendületben az európai örökségvédelem

A határokon átívelő YouInHerit program célja a hagyományos mesterségek megőrzése a fiatalok bevonásával. A 2016-ban indult projekt félidei tapasztalatait osztották meg egymással a partnerországok március 1-jén, a Városházán.

2018-03-05

Budapest Bornegyede

Idén is elindul a Budafoki Pincejárat

Európában egyedülálló pincerendszer várja a látogatókat 2018 márciusától minden hónap első szombatján, gazdag kulturális programkínálattal, gasztronómiai élményekkel, amely egyben tökéletes randihelyszín is minden korosztály számára.

2018-02-16

Bornegyed

Március 3-án újra elindul a Budafoki Pincejárat program

Újdonság, hogy a buszok idén már félóránként közlekednek, és nem a Stadionoktól, hanem a Blaha Lujza téri parkolóból indulnak. Új helyszínek, bővülő gasztronómiai kínálat és izgalmas kulturális programok várják a látogatókat.

2018-01-24

Bornegyed Magazin

Még hozzájuthat a Bornegyed magazin téli számához - keresse a Városháza és a Klauzál Ház portáján

Az adventi időszakra megjelent ingyenes magazin legújabb számának címlapján egy Európa-szerte ismert sztár, Boban Markovic köszönt bennünket.

2018-01-22

Bornegyed

II. Kárpát-medencei Borszerződés - összefogás Budafokon a magyar borvidékek és a borkultúra fejlesztéséért

Háromoldalú együttműködés a magyar borkultúráért: a magyar kormány, a hazai- és a külhoni magyar borászok, valamint Budafok-Tétény önkormányzata közös akaratát fejezi ki a dokumentum.

2018-01-16

Bornegyed

Egységes magyar borrégió a Kárpát-medencében – II. Borszerződés a főváros Bornegyedében

A magyar-magyar összefogást hivatott támogatni, erősíteni a borászat területén a Budafok-Tétényben 2010-ben megkötött I. Borszerződés, illetve a szombaton aláírásra kerülő II. Borszerződés is - mondta az ATV-ben Németh Zsolt dél-budai országgyűlési képviselő, akit a külügyi bizottság elnökeként is kérdeztek a reggeli műsorban.

2017-12-11

Budapest Bornegyede

„Budafokon palackozott” – új körcímke a főváros bornegyedében

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a „Budapest Bornegyedévé” válás folyamatában – írta a kerületi borászoknak küldött levelében Karsay Ferenc polgármester. Mint fogalmazott, az önkormányzat terveztetett egy olyan körmatricát, amely külön-külön is könnyedén a palackokra ragasztható, de akár az eredeti címkékre is rátervezhető. Vannak, akik már alkalmazzák az új jelölést.

2017-11-30

Budapest Bornegyede

Messziről jött vendég – indonézek jöttek, láttak, visszatérnek

Indonéz-magyar önkormányzati kapcsolatfelvételre került sor november 29-én Budafok-Tétényben.

2017-11-15

Budapest Bornegyede

Újabb sikeres Pincejárat - Fiatal tehetségek, libamáj és Pincekvíz - Videóval frissítve!

November 4-én is pezsgett az élet Budapest Bornegyedében! Lehet készülni december 2-ra!

2017-11-14

Bornegyed

Borklub a Záborszky Pincében

A Promontorium Borlovagrend ez évi harmadik borklubjának előadója az idei Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon lovaggá ütött Nyúlné dr. Pühra Beáta volt, aki a Nyakas Pincészet főborászaként dolgozik. A Záborszky Pincébe sok borkedvelő érkezett, hogy megismerhesse a Nyakas Pincészet történetét és az ott alkalmazott technológiákat.

2017-11-10

Budapest Bornegyede

Az idei utolsó járat - Szállj fel az adventi Pincejáratra december 2-án!

Adventi hangulatban várnak a budafoki nyitott pincék! A Piactéren korcsolyázással, árusokkal, zenei programokkal, kürtöskaláccsal és forralt bor versennyel készülnek a szervezők december első szombatján!

2017-11-07

Budapest Bornegyede

Turistalátványosság, skanzen Budafokon: tehervonat érkezett a borpince-iparvágányra!

Rég koptatta már tehervonat a budafoki pincészet vágányait, íme, most egy rövid szerelvény mégis hazatért – a nem mindennapi eseményről az iho.hu is beszámolt.

2017-11-03

Budapest Bornegyede

November 4. - Ha első szombat, akkor Budafoki Pincejárat!

Fiatal tehetségek napja, ínyenceknek ingyenes Tokaji bor- és libamáj kóstoló a Záborszkynál! Jegyvásárlás a buszon vagy a www.pincejarat.hu oldalon.

2017-10-19

Budapest Bornegyede

Indul a Budafoki Pincejárat, a hűvösebb évszakokban is!

A következő Budafoki Pincejárat is izgalmasnak ígérkezik: november 4-én, szombaton a „Fiatal tehetségek napja” lesz a mottója a több helyszínes rendezvénynek.

2017-10-18

Budapest Bornegyede

Futafok, Pincejárat, Grillbajnokság - a Bornegyed mestertrió-programkínálata sokaknak „bejött” - Videókkal frissítve!

Fókuszban a család: ez volt a mottója az október 7-i Pincejáratnak, amely ismét széleskörben kínált programokat kicsiknek és nagyoknak. Címszavakban: több kilométer futás, illatozó grillcsodák, hűs pezsgők és borok, egy ifjú színésztehetség és megszámlálhatatlan gesztenye Budafokon. A FUTAFOK is alappillére volt a kerületi családi napnak.

2017-10-04

Budapest Bornegyede

Sikergyanús mesterhármas: Futafok – Grillbajnokság – Pincejárat!

Sport-gasztro-kultúra: élményekben, programokban gazdag szombat lesz Budafok-Tétényben.

2017-10-04

Budapest Bornegyede

Ismét Burgundiában tanulhattak a Soós diákjai

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lehetőségük volt arra, hogy augusztus 30-tól szeptember 20-ig az ERASMUS+ „Borászati szakmai gyakorlat Burgundiában” projekt keretén belül a világhírű borászati központban elleshessék a szakma fortélyait.

2017-09-09

Bornegyed Magazin

Megjelent a Bornegyed Magazin őszi száma

Aki kint volt a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, már kezébe vehette a tavasszal debütált kiadvány legfrissebb számát. A kulturális és gasztronómiai magazin őszi száma már online is elérhető.

2017-09-04

Budapest Bornegyede

Budafoki borfeszt a hírekben

„A” borfesztiválról beszámolt az Echo Tv és a Kossuth rádió is a hétvégén.

2017-08-09

Budapest Bornegyede

Már kapható! - A BP Clothing egyedi tervezésű Bornegyed kollekciójával is készül az idei borfesztiválra Budafok-Tétény Önkormányzata

Egyedi, fiatalos, lendületes - A kerület történelmi és kulturális háttere, valamint az idén immár 28. éve megvalósuló Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál szellemisége ihlette meg a Budapest Bornegyed kollekció tervezőit, a BP Clothing művészeit.

2017-08-02

Budapest Bornegyede

Mondja el a véleményét a Pincejáratról! Pezsgőt érhet!

A kérdőívet augusztus 6. éjfélig kitöltők között egy üveg Törley pezsgőt sorsolnak ki.

2017-07-31

Budapest Bornegyede

Kánikulában a borospincékbe! - Augusztus 5.: Budafoki Pincejárat

Cimbalom, nóta, néptánc és még sok érdekes program a következő Budafoki Pincejáraton! - Most hétvégén Müller Attila és felesége, Larion Zoé lesz a VIP vendégünk!

Találat az oldalak között