keresett cimke:


Találat a programok között

2018-12-16

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás-Német Nemzetiségi Önkormányzat

A Budapest XXII. kerületi Német Nemzetiségi Önkormányzat 2018. dec

2018-11-30

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás-Roma Önkormányzat

A Budapest XXII. kerületi Roma Önkormányzat 2018. november 30-án (p&eacut

2018-11-15

Budafok-Tétény

Közmeghallgatás

HIRDETMÉNY   Tájékoztatom a kerület polgárait, hogy Bu

2017-10-31

Budafok-Tétény

Muskátliosztás

A kerület virágosítására minden évben nagy hangsúlyt

2017-10-30

Budafok-Tétény

Muskátliosztás

A kerület virágosítására minden évben nagy hangsúlyt

Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2020-09-28

Budafok-Tétény

Óvodai mustkészítés

Hagyományteremtő céllal rendezték meg az első szüreti mulatságukat a Maci Tagóvodában szeptember 16-án, melyre az intézmény apraja-nagyja lelkesen készült.

2020-09-15

Budafok-Tétény

Pozitív hírek a reptéri zaj ügyében

Megváltozhat az iskolakör útvonala, így csökkenhet a repülők által okozott zajszennyezés, amely sok, kerületben lakó életét nehezítette meg — erről állapodott meg Karsay Ferenc polgármester és a Budaörsi Repülőtér vezetősége. Jelenleg a hatóság jóváhagyására várnak.

2020-09-10

Budafok-Tétény

Átrendszámozta taxiját a betörőpáros sofőrje

A budapesti rendőrök, köztük kerületünk rendőrei fél órával egy betörést követően ütöttek rajta a trión.

2020-08-29

Budafok-Tétény

Állampolgársági eskü Budafok-Tétényben

Augusztus 27-én huszonkilencen vehették át Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatalának Dísztermében a honosítási okiratukat, miután Magyarország köztársasági elnöke kérelmükre honosította őket.

2020-08-24

Budafok-Tétény

Babazászló az önkormányzat épületén

Budafok-Tétény önkormányzata is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom felhívásához, így Karsay Ferenc polgármester elsők között tűzette ki a babazászlót.

2020-08-24

Budafok-Tétény

Játszótéri homokozók árnyékolása

Az Arany János-lakótelepi, valamint az Irsai Olivér utcai játszóterek kaptak új napvitorlákat.

2020-08-13

Budafok-Tétény

Folyamatosak a fertőtlenítések a kerületi bölcsődékben és óvodákban

Második alkalommal végeztek ózongenerátoros fertőtlenítést a Napocska Napközi Tagóvodában. Ha szükséges, a kerületi bölcsődék és óvodák vezetői kérhetik a többszöri fertőtlenítést az önkormányzattól.

2020-08-11

Budafok-Tétény

Megkezdődtek a Bartók Béla úti lakótelep fáinak ápolási munkálatai

Az elmúlt hetekben az önkormányzat szakemberek bevonásával megvizsgáltatta a lakótelep fáit, amelyek többsége koránál fogva kisebb-nagyobb betegségben szenved, így rendszeres ápolásra szorul. A most tervezett karbantartási munkákkal érintett terület a Bartók Béla út- Batthyány utca – Társasház utca – Tenkes utca által határolt tömb.

2020-08-06

Budafok-Tétény

Graffitimentesítés

A tavaszi graffitimentesítés óta újra megrongált trafóház festését ezúttal az önkormányzat végeztette el Budafok-Tétény rendezett városképének megtartásáért.

2020-07-31

Budafok-Tétény

Döntöttek a kerületi díjazottakról

A képviselő-testület július 9-i ülésén döntött arról, idén kik kapják a kerületi díjakat. A díjazottak szeptember 4-én vehetik át elismerésüket.

2020-07-22

Budafok-Tétény

Hónapok óta tart a Leányka utcai „üzemzavar elhárítás”

Szinte járhatatlan, gyalogosok elől elzárt járdaszakaszok, sittkupacok, akadályok fogadják és okoznak bosszúságot a Leányka utca lakóinak és az arra közlekedőknek. A közműszolgáltatók tájékoztatása szerint üzemzavar elhárítását végzik. Budafok-Tétény Önkormányzata felszólította a szolgáltatókat az elmaradt engedélyeztetés miatt, továbbá minőségi helyreállítást vár el.

2020-06-19

Budafok-Tétény

Nyári zárvatartás az intézményekben

Az Egyesített Bölcsőde tagbölcsődéinek és az Egyesített Óvoda tagóvodáinak nyári zárvatartását úgy határozták meg, hogy az egész nyár folyamán biztosított legyen a gyermekek ellátása.

2020-06-04

Budafok-Tétény

Harangavatás Budatétényben - Videóval frissítve!

Ünnepélyes keretek között került a helyére a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új épületének harangja.

2020-06-03

Budafok-Tétény

Fakarbantartást végeznek a Bartók Béla-lakótelepen

A nagytétényi lakótelep egyik társasházából érkezett megkeresés, amelyben egyes fák visszavágását kérték. A helyszíni bejárás során minden fát megvizsgáltak a balesetveszély elkerülése érdekében.

2020-05-28

Budafok-Tétény

Virág helyett zöldségpalánták a kerületieknek - Videóval frissítve!

5000 darab zöldség palántát ajándékozhatott Budafok-Tétény Önkormányzata a kerületben élőknek a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ „Gondozd otthon” kampányának köszönhetően. A minden évben megtartott tavaszi virágosztás helyett idén paradicsom-, paprika- és uborkapalántát vehetnek át az igénylők a Maradj Otthon! Segélyszolgálattól.

2020-05-25

Budafok-Tétény

Üzembe helyezték az ivókutakat

Több mint 40 helyszínen vehetik használatba a kerületiek az önkormányzat által fenntartott ivókutakat. Fontos, hogy használatukkor külön figyelmet fordítsunk a higiéniai szabályok betartására.

2020-04-07

Budafok-Tétény

Több pénz juthat a kerületben a védekezésre

A módosított költségvetésben forrást különítettek el a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

2020-03-03

Budafok-Tétény

Ismét működik az élelmiszerosztás

Az önkormányzat jóvoltából folytatódik az élelmiszeradomány-osztás, ahol zöldséget, gyümölcsöt és péksüteményeket vehetnek át a rászorulók.

2020-03-02

Budafok-Tétény

Hírek, programok házhoz: hírlevél Budafok-Tétényről

Ma, azaz március 2-ától indul Budafok-Tétény Önkormányzatának hivatalos elektronikus hírlevele. A hét legfontosabb kerületi és önkormányzati hírei, válogatás a városrész rendezvényeiről, eseményeiről. Iratkozzon fel Ön is!

2020-02-25

Budafok-Tétény

Veszélyes, ezért kivágják az egyik gesztenyefát a Szent István téren - Frissítve!

A Szent István téri fák műszeres ellenőrzése során fény derült arra, hogy az egyik gesztenyefa nagy mértékben károsodott, így kockázatot jelent az arra járókra és a környező épületekre. A veszély elhárítása érdekében a fa haladéktalan kivágásáról döntöttek, amelyre várhatóan még a héten sor kerül.

2020-02-21

Budafok-Tétény

Elviselhetetlen a kisrepülők zaja, a polgármester támogatja a lakossági petíciót

Karsay Ferenc polgármester a Képviselő-testület elé terjesztette azt a lakossági kezdeményezést, amely a Budaörsi Repülőtér működéséből eredő zajhatás csökkentését célozza. Továbbá kezdeményezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium Repülőtéri és Légiforgalmi Hatósági Felügyeletnél a szükséges hatósági intézkedések megkezdését.

2020-02-16

Budafok-Tétény

Gyógyszer helyett gyógyteák - Videóval frissítve!

Tanítás utáni teaházat szerveztek a harmadik és negyedik osztályos tanulóknak a Herman Ottó Általános Iskola éttermében.

2020-02-14

Budafok-Tétény

Ingyenes korcsolyázás a Valentin-nap jegyében

Február 13-án, Bálint-nap előestéjén díjmentes korcsolyázási lehetőséggel és apró meglepetésekkel várták a budafok-tétényieket a Szieszta ponton.

2020-02-12

Budafok-Tétény

Nagy Dumások a József Attila Színpadán – Ádámok és Évák Ünnepe

A Budafoki Kossuth Lajos Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói a József Attila Színházban adták elő művüket, mellyel elnyerték a „Legtanulságosabb produkció” díjat.

2020-02-10

Budafok-Tétény

Közjegyzői percek - Családtámogatások élettársaknak

Dr. Toldi Judit közjegyzővel az élettársak által is igénybe vehető családtámogatások lehetőségeiről beszélgettünk.

2020-02-04

Budafok-Tétény

SNI gyerekek intézményi ellátása

Csepeliné Faragó-Tóth Gabriellát az Egyesített Bölcsőde vezetőjét és Lőrincz-Vámosi Veronika gyógypedagógust kérdeztük az SNI-s gyerekek ellátásáról.

2020-01-20

Budafok-Tétény

Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!

Mint ismeretes, január 19-én Budafok-Tétény 8. választókörzetében új időközi választást tartottak az október 13-ai választásokon született szavazategyenlőség miatt. Számos sajtóorgánum a tegnapi választás során kialakult erőviszonyokról tévesen informálta a közvéleményt. Karsay Ferenc polgármester nyilatkozata.

2020-01-07

Budafok-Tétény

Euro2020 Host City Budapest - legyél önkéntes a foci EB-n!

A 16. UEFA EURO2020 Labdarúgó Európa-bajnokság szervezősége a kerületünkből is keres önkénteseket a verseny időszakára. A programban résztvevő fiatalok számos juttatást és ajándékot kapnak, a ledolgozott órák az iskolai közösségi szolgálatban is elszámolhatók.

2020-01-06

Budafok-Tétény

Hová tegyük a feleslegessé vált fenyőt?

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé vagy a 14 kerületi gyűjtőhely egyikére teheti ki a fákat.

2019-12-22

Budafok-Tétény

Budafoki Betlehemes

December 20-án ismét megtartották a hagyományos Budafoki Betlehemes sétát és ökumenikus megemlékezést. A fáklyás felvonulást követően, az Apacuka zenekar adott interaktív, játékos koncertet a Piactéren, ahol forralt borral, teával és pogácsával vendégelték meg a résztvevőket.

2019-12-20

Budafok-Tétény

Imalánc a kerületben élő magányos emberekért

Egy budafok-tétényi lelkész kezdeményezésére ökumenikus imalánc indult a kerületben élőkért.

2019-12-18

Budafok-Tétény

Több mint 300 ötlet érkezett a részvételi költségvetés keretében

Nagy érdeklődés kísérte az első részvételi költségvetést Budafok-Tétényben. A kezdeményezés első, projektbenyújtási szakasza december 16-án zárult. Két hónap alatt több, mint 300 fejlesztési javaslatot küldtek be a helyi lakosok.

2019-12-14

Budafok-Tétény

Segítség a téli krízisidőszakban

Budafok-Tétény Önkormányzata elkötelezett lakossága megsegítésében, legyen szó gyermekekről, idősekről, családokról, egyedülállókról vagy éppen rászoruló emberekről. A téli időszakban különösen a nehézsorsú embertársaink igénylik a gondoskodást. Az önkormányzat ezért minden évben saját költségvetéséből, illetve együttműködő partnerein keresztül közösen nyújt természetbeni vagy anyagi támogatást a szükségben élőknek.

2019-12-14

Budafok-Tétény

Jégpályaavató Mikulás bulit tartottak - Videóval frissítve!

December 8-án hivatalosan is birtokba vehették a kerületiek a Szieszta Ponton lévő jégpályát.

2019-12-11

Budafok-Tétény

Újabb BENU Gyógyszertárral büszkélkedhet Budafok-Tétény

Ünnepélyesen megnyitotta második megújult gyógyszertárát is a BENU franchise partnerének köszönhetően.

2019-11-25

Budafok-Tétény

Újabb települések érdeklődnek a Budafok-Tétény mobilapplikáció iránt

Kismaros és Zebegény képviselői látogattak önkormányzatunkhoz, hogy megismerhessék a nálunk 2016 óta működő, és egyre népszerűbb Budafok-Tétény applikációt.

2019-11-15

Budafok-Tétény

Példát mutat a Budafok-Tétény applikáció

A pilisvörösvári önkormányzat hibabejelentő alkalmazás bevezetését tervezi városukban, ezért kerületünkbe látogattak, hogy többet megtudjanak a nálunk már bevált Budafok-Tétény mobilapplikációról.

2019-11-06

Budafok-Tétény

Átvették mandátumukat a kerületi önkormányzati képviselők

„Mindenkit szeretettel hívok egy olyan együttműködés keretei közé, amelyben mindenkinek helye van, aki tenni akar Budafok-Tétényért” — fogalmazott Karsay Ferenc polgármester a képviselőkhöz szólva.

2019-10-31

Budafok-Tétény

Mától nincs kilakoltatás a kerületben

A mai napon a kerületünkben is életbe lépett az önkormányzati lakásokra vonatkozó kilakoltatási tilalom, amelynek értelmében tilos tartozás miatt bárkit az utcára tenni 2020. április 30-ig.

2019-10-22

Budafok-Tétény

Öltözzön díszbe a kerület!

Október 23-án is tűzzük ki a nemzeti lobogót – kéri az önkormányzat a lakosságtól.

2019-10-17

Budafok-Tétény

Ha az ajtón belépsz - Schäffer Erzsébet előadása a Budafoki Könyvtárban

Schäffer Erzsébet újságíró, író látogatott el a FSZEK Budafoki Könyvtárába.

2019-10-14

Budafok-Tétény

Az önkormányzati választás eredményei

A 2019. október 13-i helyi önkormányzati választás eredménye alapján továbbra is Karsay Ferenc fogja vezetni a kerületet, aki így második ciklusát kezdi polgármesterként. A képviselő-testületben öt kormánypárti, tizenegy ellenzéki, valamint egy civil szervezet képviselője foglal majd helyet.

2019-10-11

Budafok-Tétény

Hamarosan kezdődik Budafok új galériájának kivitelezése

A Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épület átalakításával képzőművészeti galériát és helytörténeti gyűjteményt hoz létre Budafok központjában a kerület önkormányzata. Az egykori községháza épületében kávézó is nyílik, amely kisebb rendezvényekre, filmvetítésekre is alkalmas lesz.

2019-10-11

Budafok-Tétény

Új helyszínen a csikóstánc

A 24. Nagytétényi Szüreti Mulatságot a hagyományoknak megfelelően szeptember utolsó szombatján rendezte meg a Nagytétényi Polgári Kör, melynek az ünnepélyes megnyitója délben a Szelmann Ház előtt volt.

2019-10-10

Budafok-Tétény

Restaurálják Nepomuki Szent János szobrát

A napokban elkezdődött az 1751-ben állított szobor és gloriette felújítása. A nagytétényi Kastélypark utcában található alkotás megújítását 2020. május 31-ig fejezi be a restaurátorművész.

2019-10-08

Budafok-Tétény

Otthonunk Budafok-Tétény

Négy kiadványban ismertette a 2014-2019 között elért eredményeket az önkormányzat.

2019-08-25

Budafok-Tétény

A Nádasdy Táncegyüttes nyerte el egy lengyel népművészeti fesztivál nagydíját - Videóval frisstíve!

A budafoki táncegyüttes a Nemzetközi Népművészeti Találkozó nevű fesztiválon nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

2019-08-12

Budafok-Tétény

Különleges csomag

Másfél méter hosszú kajmánt hagytak a Tropicarium előtt. A dolgozók jelenleg az állat végleges elhelyezésén dolgoznak.

2019-07-31

Budafok-Tétény

Balettek fehérben - Nádasdy Balett Gála

Az idei Nádasdy Balett Gála részleteit mondta el Kovács-Bodó Zsuzsanna balettmester.

2019-07-04

Budafok-Tétény

Guruló autómúzeum a Nagytétényi Kastélynál

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túrát, melynek egyik állomása a Nagytétényi Kastély volt.

Találat az oldalak között

Budafok-Tétény

A település

Budafok–Tétény a főváros XXII. kerülete, Budapest délny