keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2020-09-27

Koronavírus tájékoztató

Folyamatosak a fertőtlenítések a kerületben- Videóval frissítve!

Budafok-Tétényben továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket, utcákat, piacokat, játszótereket, kutyafuttatókat, sportpályákat és buszvárókat, valamint a kerületi intézményeket.

2020-09-22

Koronavírus tájékoztató

A koronavírus-járvány második hullámának intézkedései

A szeptember 19-ei tájékoztatón a legújabb kormányrendeletben (431/2020. (IX. 18.) szabályozott intézkedéseket is ismertették. Mindemellett kerületünkben a Helyi Operatív Törzs is megtette a jelenleg szükséges lépéseket, önkormányzatunk felkészült a továbbiakra.

2020-09-21

Koronavírus tájékoztató

Szeptember 21-től tovább szigorítják a maszkhasználatot

A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik - írja közleményében a MÁV Zrt.

2020-09-08

Koronavírus tájékoztató

Aktuális ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

Kérik az ügyfeleket, hogy a találkozások számának csökkentése érdekében lehetőség szerint elektronikusan vagy telefonon intézzék ügyeiket.

2020-08-20

Koronavírus tájékoztató

Biztonságban indulhat a nevelési év a kerületben

A nevelési év és a tanév kezdetéhez közeledve az érintett intézmények vezetői tartottak megbeszélést, melynek célja a szükséges járványügyi intézkedések megbeszélése, a lehető legbiztonságosabb évkezdet biztosítása volt.

2020-06-25

Koronavírus tájékoztató

Fókuszban a rászorulók

A járványügyi veszélyhelyzet a szociális szférát is fokozott igénybevételnek tette ki. Nem csak a veszélyeztetett korú idősekről, vagy a rászoruló családosokról kellett fokozottan gondoskodni, hanem a fedél nélkül élőkről.

2020-06-18

Koronavírus tájékoztató

Véget ért a veszélyhelyzet

A Kormány rendelete alapján 2020. június 18-tól megszűnik a veszélyhelyzet, melyet járványügyi készültség vált fel.

2020-06-15

Koronavírus tájékoztató

Önzetlen felajánlókkal telt meg a kerület dicsőségfala

A kerületben élők a veszélyhelyzetben is megmutatták, mire képesek, ha összefognak. Most induló oldalunkon azokat a cégeket és civil szervezeteket mutatjuk be, akik felajánlásukkal hozzájárultak a koronavírus-járvány elleni védekezés sikeréhez.

2020-06-11

Koronavírus tájékoztató

A Káldor Adolf Szakrendelő működési rendje

2020. június 15-től június 19-ig a szakrendelések az alábbiak szerint alakulnak.

2020-06-04

Koronavírus tájékoztató

A Káldor Adolf Szakrendelő rendeléseinek alakulása

A Káldor Adolf Szakrendelő működési rendje 2020. június 08-től június 12-ig az alábbiak szerint alakul.

2020-06-02

Koronavírus tájékoztató

Tovább bővülnek a Káldor Adolf Szakrendelő rendelései

Szigorú szabályok mellett, fokozatosan indult újra a járóbeteg szakellátás a Káldor Adolf Szakrendelőben. Június 2-5. között az alábbiak szerint alakul a szakrendelő működési rendje.

2020-05-28

Koronavírus tájékoztató

Minden óvoda és bölcsőde nyitva tart

Jelenleg is minden óvoda és bölcsőde nyitva van a kerületben, és bővített ügyeleti rendben várja a munkába visszatérő szülők gyermekeit. Június 2. után pedig a veszélyhelyzet előtti rend szerint működnek a budafok-tétényi intézmények.

2020-05-21

Koronavírus tájékoztató

Tovább bővülnek a Káldor Adolf Szakrendelő rendelései

Szigorú szabályok mellett, fokozatosan indult újra a járóbeteg szakellátás a Káldor Adolf Szakrendelőben. Május 25-től az alábbiak szerint alakul a szakrendelő működési rendje.

2020-05-21

Koronavírus tájékoztató

Május 18-i tájékoztató a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Tájékoztató a kijárási korlátozás megszűnésével bevezetett kerületi szabályokról.

2020-05-20

Koronavírus tájékoztató

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár felhívása

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagkönyvtárai egyelőre nem látogathatók, de megkezdték a felkészülést az újranyitásra.

2020-05-20

Koronavírus tájékoztató

Ügyelet az óvodákban és bölcsődékben

Bővített ügyeleti rendszerben működik tovább az óvodai és bölcsődei ellátás Budafok-Tétényben.

2020-05-19

Koronavírus tájékoztató

Hosszabb nyitvatartás a Piacon

2020. május 21-től hétköznapokon és szombatonként a megszokott időben tart nyitva a Budafoki Szomszédok Piaca.

2020-05-16

Koronavírus tájékoztató

Játszóterek: biztonságos nyitás vasárnap

Budafok-Tétény Önkormányzata vasárnap 8-órától újra megnyitja a játszótereit, miután a Fővárosi Önkormányzat a kezelésében lévő Kastélypark játszóteret már szombaton, előzetes egyeztetés nélkül megnyitotta és a főpolgármester bejelentette, hogy szombaton kinyitnak a budapesti játszóterek. Karsay Ferenc polgármester ezek után a kerület összes játszóterének újranyitása mellett döntött.

2020-05-15

Koronavírus tájékoztató

Bővül a felajánlók száma - Videóval frissítve!

Kerületi vállalkozók és magánszemélyek segítik a koronavírus-járvány elleni védekezést.

2020-05-14

Koronavírus tájékoztató

Fokozatosan bővülnek a Káldor Adolf Szakrendelő rendelései

Május 11-től szigorú szabályok mellett, fokozatosan indult újra a járóbeteg szakellátás a Káldor Adolf Szakrendelőben. Május 18-tól az alábbiak szerint alakul a szakrendelő működési rendje.

2020-05-13

koronavírus tájékoztató

Május 18-ától változik a Káldor Adolf Szakrendelő laboratóriumának működési rendje

A szigorú járványügyi higiénés rendszabályok betartása mellett 2020. május 11-től megkezdték az Intézményben a felnőtt járóbeteg szakellátás visszaállítását. Az ellátások fokozatos kiterjesztése a feltételek helyreállításának és a járványügyi helyzet változásának függvényében történik. A laboratórium 2020. május 18-tól ismét előjegyzés alapján fogadja a betegeket.

2020-05-12

Koronavírus tájékoztató

Fokozatosan visszaállítják a járóbeteg szakellátást a szakrendelőben - Videóval frissítve!

Május 11-től szigorú szabályok mellett, fokozatosan indul újra a járóbeteg szakellátás a Káldor Adolf Szakrendelőben. A sürgősségi esetek kivételével minden esetben szükséges az előzetes telefonos egyeztetés.

2020-05-12

Koronavírus tájékoztató

Fertőtlenítés a koronavírusból meggyógyultaknál - Videóval frissítve!

Megtörtént az első ózongenerátoros fertőtlenítés a kerületben. A Szabó család borzalmas nehéz időszakon van túl, meggyógyultak a koronavírus járványból és most már mindketten otthon lehetnek.

2020-05-11

Koronavírus tájékoztató

Ózongenerátoros fertőtlenítés az intézményekben

Budafok-Tétény önkormányzata négy darab ózongenerátoros fertőtlenítőgépet vásárolt a koronavírus elleni védekezésre. A napokban megkezdődtek az intézményi fertőtlenítések is kerületünkben.

2020-05-11

Koronavírus tájékoztató

Újabb segítség az önkormányzati bérlőknek

Akinek a veszélyhelyzet ideje alatt járna le bérleti szerződése, egy nyilatkozat tételével meghosszabbíthatja ezen időszak végéig egy új kormányrendelet értelmében.

2020-05-06

Koronavírus tájékoztató

Kérjük, aki értesítést kap, vegyen részt a szűrőprogramban

Országszerte közel 18 ezer ember részvételével zajlik a program, amelynek célja, hogy feltérképezze a koronavírus elterjedtségét hazánkban. Kerületünkből 48 ember kapott felkérést a szűrővizsgálaton való részvételre, amellyel a járvány elleni küzdelmet segítik.

2020-05-06

Koronavírus tájékoztató

Mindannyiunk érdeke a Piac módosított nyitvatartása

Az elsődleges cél továbbra is a tömeg kialakulásának elkerülése, így a vírus terjedésének lassítása. Az időseket változatlanul arra kérjük, hogy maradjanak otthon.

2020-05-04

Koronavírus tájékoztató

Budafok-Tétény Önkormányzata védekezési tevékenysége

Budafok-Tétény Önkormányzata a veszélyhelyzet kihirdetése óta a védekezést tartja elsődleges feladatának mindamellett, hogy a kerület zavartalan működése szempontjából fontos döntéseket sem hanyagolja el. A védekezés nem csak anyagi forrásokat, hanem a humánerőforrás átcsoportosítását és logisztikai tevékenységet is igényeltek. Budafok-Tétény Önkormányzatának költségvetését a járványügyi helyzetnek megfelelően módosítottuk, úgy, hogy stabilitását megőrizte és célkitűzéseit sem kellett elvetnie.

2020-05-02

Koronavírus tájékoztató

Rendhagyó érettségi

A 2020. május-júniusi érettségi vizsgaidőszakban a hagyományostól eltérő módon zajlanak majd a vizsgák a koronavírus-járványra való tekintettel.

2020-04-30

Koronavírus tájékoztató

Továbbra is fontos a fegyelmezettség!

Mivel Budapesten továbbra is kijárási korlátozás marad érvényben, folytatódnak az ellenőrzések a kerületben, amelyeknek célja a járvány miatt hozott intézkedések betartása, így a fertőzés terjedésének további lassítása.

2020-04-30

Koronavírus tájékoztató

Kedvezményes árú növények a kerületi nyugdíjasoknak!

A Fitoland vásárlási kedvezménnyel, az önkormányzat Maradj Otthon! Segélyszolgálata a rendelés ingyenes házhoz szállításával segíti a kerületben élő nyugdíjasokat, akik így lakóhelyük elhagyása nélkül, árengedménnyel szerezhetik be a kertészkedéshez szükséges növényeket és eszközöket.

2020-04-29

Koronavírus tájékoztató

Ha szükséges, a nyári szünetben is megnövelt kapacitással működtetjük intézményeinket

Budafok-Tétény Önkormányzata, ahogy eddig is a járványügyi helyzetnek és a kerületi gyermekes családok igényeinek megfelelően segíti a szülőket munkájuk megtartásában, illetve a munkába való fokozatos visszatérésükben. Március 16-a óta a kerületi tagóvodák és tagbölcsődék ügyeleti rendszerben működnek, amelyet nyáron is fenntartanak, sőt szükség esetén megnövelt kapacitással biztosítanak.

2020-04-28

Koronavírus tájékoztató

Fokozott ellenőrzés a Tétényi-fennsík környékén - Videóval frissítve!

Az elmúlt hétvégén a Kamaraerdőhöz vezető Rókales utcában nagyon megnőtt a forgalom, sok ember, egymáshoz veszélyes közelségben sétált az utcán. Ezen veszélyforrás elkerülése érdekében hétvégén fokozottan ellenőrzik a kerületet!

2020-04-24

Koronavírus tájékoztató

Maszkokat osztottak a kerület több pontján

Az akciót azért is tartotta fontosnak az önkormányzat, mivel a főpolgármester rendelete alapján április 27-től kötelező lesz a maszk viselése a budapesti üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön is.

2020-04-24

Koronavírus tájékoztató

A kerületi védőnők teljes kapacitással a családok szolgálatában

A koronajárvány minden intézménytől a hagyományos működési rendjük megváltoztatását követelte. Ennek megfelelően a Védőnői Szolgálat 22 is a megváltozott körülményekhez igazodva, továbbra is teljes kapacitással folytatja gondozási, tanácsadói és szűrési munkáját a gyermekes családok védelme érdekében.

2020-04-24

Koronavírus tájékoztató

Védő-és fertőtlenítőszerek idősotthonok számára is

Budafok-Tétény önkormányzata a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szolgáló eszközökkel segíti a Szent Bernát Alapítvány Idősek Otthonát és az érdi Napfény Otthont is.

2020-04-24

Koronavírus tájékoztató

Felújítási munkálatok több lakásos épületekben a járvány időszaka alatt

Ajánlás a rekonstrukciós és egyéb kivitelezési munkálatok egészségügyi kockázatának minimalizálása érdekében

2020-04-24

Koronavírus tájékoztató

Április 24-től változik a piac működési rendje

A Budafoki Szomszédok Piacán az önkormányzat a korábbi kormányhatározat alapján külön idősávban biztosította a 65. életév felettiek vásárlását. A tapasztalat szerint az elkülönítés hatékony a járvány terjedését illetően, azonban a széles idősáv a fiatalabbak lehetőségeit szűkített túlságosan le. Karsay Ferenc polgármester ezért az idősáv lerövidítéséről döntött.

2020-04-23

Koronavírus tájékoztató

Maszk az érettségizőknek

Karsay Ferenc polgármester fertőtleníthető textilmaszkokat és kézfertőtlenítőt ajánlott fel a kerületben most érettségiző diákoknak és az érettségi vizsgákat felügyelő tanároknak.

2020-04-23

Koronavírus tájékoztató

Folytatódhat a maszkvarrás a civileknél

Az önkormányzat biztosítja a varráshoz szükséges alapanyagot, így a civil szervezetek közreműködésével még több kerületi juthat hozzá a mosható és fertőtleníthető textilmaszkokhoz.

2020-04-18

Koronavírus tájékoztató

Folyamatosan érkeznek a maszkok a Klauzál Házba

Az önkormányzat segélyakciójára reagálva már több mint 600 maszk érkezett a Maradj Otthon! Segélyszolgálat központjába, melyeket a kerületiek között oszt szét az önkormányzat.

2020-04-18

Koronavírus tájékoztató

Kis-és középvállalkozói pályázat

Budafok-Tétény Önkormányzatának célja, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben minél több helyi kis-és középvállalkozót saját erőből vagy akár pályázat útján segítse.

2020-04-16

Koronavírus tájékoztató

További segítség a kerületi vállalkozások védelmében

Mivel a járvány a kerületi vállalkozásokat is nehéz helyzetbe hozta, az önkormányzati üzlethelyiségek bérletidíj-fizetésének elhalasztásáról döntöttek Budafok-Tétényben.

2020-04-15

Koronavírus tájékoztató

Felhívás - Frissítve!

Budafok-Tétény önkormányzata segélyakciót szervez azok számára, akiknek nehézséget jelent a járvány lassításához segítséget nyújtó egészségügyi maszkok beszerzése.

2020-04-14

Koronavírus tájékoztató

Ellátóközpont alakult az otthonukban maradók ellátására - Videóval frissítve!

A tömeges megfertőződésekre felkészülve logisztikai központot alakítottak ki a Klauzál Házban, ahol tartós élelmiszert és tisztítószereket raktároznak.

2020-04-10

Koronavírus tájékoztató

Tájékoztatás április 10-én az önkormányzat eddigi rendkívüli intézkedéseiről

Az elmúlt hetekben, a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel, a Budafok-Tétényi önkormányzat nevében Karsay Ferenc polgármester olyan rendkívüli egészség- és gazdaságvédelmi intézkedéseket hirdetett ki, amelyek minden itt élőt, köztük a kerületi vállalkozókat is segítik.

2020-04-09

Koronavírus tájékoztató

Rendszeresen frissülő információk a koronavírus miatt bevezetett intézkedésekről

Az új koronavírus terjedése miatt bevezetett veszélyhelyzet életünk minden területére hatással van. Az alábbiakban a kerületre vonatkozó, jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket találja.

2020-04-06

Koronavírus tájékoztató

Tájékoztató a szakrendelőben a koronavírus-járvány időtartamában történő betegellátásról

A Magyar Kormány a koronavírus-járvány megelőzése érdekében a járóbeteg szakrendelőket is érintő rendkívüli intézkedéseket hozott.

2020-04-04

Koronavírus tájékoztató

Otthon ápolt fertőzöttek ápolóinak pszichés támogatása és a lelki egészség megőrzése

Nem csak a fertőzött személy, hanem a segítők számára is megterhelő ez a helyzet. Nagyon fontos, hogy az ápoló se érezze védtelennek, tehetetlennek magát, hiszen ha belefárad vagy feszült lesz, az megnehezítheti az ő helytállását is a kialakult helyzetben. Mi segít a segítőnek?

Találat az oldalak között