keresett cimke:


Találat a programok között
Találat a hírek között

Találat a hírek között (max. 50 találatig)

2021-01-18

Koronavírus tájékoztató

Kormányzati segítség a budafok-tétényi óvodákba

Kéz-, valamint felületfertőtlenítő szerből álló csomagot vehetett át az Egyesített Óvoda.

2021-01-18

Koronavírus tájékoztató

2021-ben is folytatódnak az intézményi fertőtlenítések

Továbbra is zajlik a kerületi intézmények ózonos, a kézi- illetve hideg ködös technológiájával történő fertőtlenítése az önkormányzat jóvoltából.

2021-01-13

Koronavírus tájékoztató

Megkezdődött a kerületi védőnők és egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása

Országszerte 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása, tegnap délelőtt a Budafok-Tétény Védőnői Szolgálatának dolgozói is megkapták az első védőoltást, míg a Káldor Adolf Szakrendelő munkatársai vasárnap kerülnek sorra.

2021-01-08

Koronavírus tájékoztató

Február 1-ig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket

Magyarország kormánya február 1-ig meghosszabbította a jelenleg hatályos intézkedéseket, melyek 2020. november 11-e óta vannak érvényben. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban adott interjúban elmondta, hogy ameddig nincs elég vakcina, addig maradnak a korlátozások.

2021-01-06

Tájékoztató

Fenyőelszállítás Budafok-Tétényben

Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat. A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy a kijelölt gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat.

2021-01-05

Koronavírus tájékoztató

Továbbra is várja a kerületieket a Klauzál Házban működő tesztpont

A decemberben megnyitott lakossági tesztponton már közel 1000 tesztet végeztetett a lakosság. A Klauzál Házban igénybe vehető szolgáltatás elérhető áron, extra díjak nélkül, sőt a hatósági ár alatt kínálja a tesztek elvégzését a kerületieknek.

2020-12-17

Koronavírus tájékoztató

Lakossági tesztpont a Klauzál Házban

A kerületi önkormányzatnak fontos, hogy minél több lakos tesztelhessen és biztonságban tudhassa önmagát és szeretteit, és ennek még nagyobb jelentősége lesz a karácsonyi és influenza időszakban. Ehhez a két legfontosabb dolog, hogy elérhető ára legyen a tesztnek és elérhető közelségben legyen a tesztállomás.

2020-12-14

Koronavírus tájékoztató

Önkormányzati intézkedés: kedvező árú COVID-tesztek a Klauzál Házban - Videóval frissítve!

A kerületi önkormányzatnak fontos, hogy minél több lakos tesztelhessen és biztonságban tudhassa önmagát és szeretteit, és ennek még nagyobb jelentősége lesz a karácsonyi és influenza időszakban. Ehhez a két legfontosabb dolog, hogy elérhető ára legyen a tesztnek és elérhető közelségben legyen a tesztállomás.

2020-12-10

Tájékoztató

Biztonságos online vásárlás

Az internet elterjedésének köszönhetően az online vásárlás és az online fizetés is egyre népszerűbb. Amíg a valós életben a fizetés előtt személyesen is meg tudjuk nézni a kiválasztott terméket, addig az online vásárlásnál erre nincs lehetőségünk, ezért ez nagyobb kockázatot jelent. Ezt azonban megfelelő, tudatos magatartással, körültekintéssel csökkenthetjük, és élvezhetjük az online vásárlás nyújtotta előnyöket.

2020-12-09

Koronavírus tájékoztató

Elindult a regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra

A kormány elindította az előzetes regisztrációt a koronavírus elleni oltásra, amely önkéntes és ingyenes lesz.

2020-12-02

Koronavírus tájékoztató

Kormányzati segítség a kerületi szociális intézményeknek

Védőfelszerelésekből és fertőtlenítőszerekből álló csomagot vehetett át a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szociális Szolgálat.

2020-11-30

Tájékoztató

A közterületekkel kapcsolatos lakossági kötelezettségekről - Videóval frissítve!

Mindannyiunk érdeke kerületünk rendjének, tisztaságának megteremtése és megóvása. A városképhez nagyban hozzájárul az ingatlanok előtti területek rendezettsége is, ezért fontos, hogy tisztában legyünk az ezzel kapcsolatos kötelezettségeinkkel.

2020-11-29

Tájékoztató

Advent első vasárnapja van

November 29-én meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az ünneplés mellett érdemes azonban néhány apróságra odafigyelnünk, hogy biztonságban teljen advent időszaka.

2020-11-25

Koronavírus tájékoztató

Lezajlott az első körös célzott csoportos szűrés a kerületi óvodákban és bölcsődékben

A kormányzati döntés értelmében megkezdték az egészségügyben, nevelési-oktatási intézményekben, szociális intézményekben és a bölcsődei ellátásban dolgozók koronavírus kimutatására alkalmas rendszeres vizsgálatát.

2020-11-25

Tájékoztató

Érkeznek Budafok-Tétény karácsonyfái

Kerületünk önkormányzata a hagyományoknak megfelelően idén is felállítja "Mindenki Karácsonyfáját" a Savoyai Jenő téren, a Nagytétényi Nagyboldogasszony Plébániatemplom kertjében és a Budafoki Szomszédok Piaca előtti téren.

2020-11-24

Koronavírus tájékoztató

A Budafoki Szomszédok Piacán egyelőre nincs korlátozás

A kedd 0 órától életbe lépett kormányrendelet védelmi sáv biztosítását írja elő az idősek biztonságos vásárlása érdekében az élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban, de nem rendelkezik a piacokról. Budafok-Tétény önkormányzata úgy döntött, hogy a fenntartásában működő Szomszédok Piacán nem vezeti be a korlátozásokat, de az óvintézkedések betartását fokozottan ellenőrizteti.

2020-11-23

Koronavírus tájékoztató

Újra bevezetik az idősek vásárlási sávját

Orbán Viktor Facebook-videóban jelentette be, hogy újra bevezetik az idősek biztonságát szolgáló védett vásárlási sávot.

2020-11-23

Tájékoztató

Lakossági tájékoztatás a Budafoki Szomszédok Piacának érvényben lévő parkolási rendjéről

A Budafoki Szomszédok Piacán 2017-ben bevezetett parkolási rend betartására hívjuk fel ismételten a lakosság figyelmét. A parkolási rend betartása mindannyiunk érdeke, mert azt a célt szolgálja, hogy a piacon vásárlók kényelmesen intézhessék bevásárlásaikat és az ott kialakított parkolóhelyek ne P+R-ként funkcionáljanak.

2020-11-23

Koronavírus tájékoztató

Eszköztámogatás, fertőtlenítés, tesztelés – a koronavírus-járvány idején is segíti az önkormányzat a háziorvosokat

A koronavírus-járvány valamennyiünket, a családokat, a cégeket, a vállalkozásokat próbára tette az elmúlt időszakban. Sajnos vannak olyan vállalkozások, amelyek a járvány hatására ellehetetlenülnek, de vannak olyanok is, amelyek forgalma megnő, tevékenységük megbecsülése is jelentősen javul ezekben a hónapokban. Ilyen vállalkozások például a háziorvosok magánpraxisai, amelyek ebben a vészterhes időszakban is helytállnak és az ott dolgozó orvosok és segítőik áldozatos munkát végeznek.

2020-11-18

Tájékoztató

Fűtsünk okosan!

A légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Az elmúlt évek országos adataiból kiderül, hogy a kisméretű szállópor kibocsátásához a legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá, ezért fontos odafigyelnünk, mivel és hogyan fűtünk.

2020-11-17

Koronavírus tájékoztató

Társasházak működése a veszélyhelyzet alatt

Megjelent a társasházak veszélyhelyzet alatti működésére vonatkozó előírásokat tartalmazó kormányrendelet.

2020-11-13

Koronavírus tájékoztató

Változás a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendjében

2020. november 16-tól a koronavírus járvány terjedésének megfékezése és az önkormányzati közszolgáltatások folytonosságának biztosítása érdekében a korábbiaknál korlátozottabban tartózkodhatnak ügyfelek a Polgármesteri Hivatal épületében.

2020-11-12

Tájékoztató

A FSZEK könyvtárai nem fogadnak olvasókat

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet alapján, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára és tagkönyvtárai 2020. november 11-től visszavonásig nem fogadnak olvasókat.

2020-11-11

Koronavírus tájékoztató

Budafok-Tétény közterületein is kötelező a maszk viselése

Budafok-Tétény polgármestere a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján rendeletet alkotott a közterületi maszkviselés szabályozásáról. A rendelet 2020.11.13-án, péntek éjféltől lép hatályba, Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületének valamennyi közterületén.

2020-11-06

Koronavírus tájékoztató

Újra kihirdették a veszélyhelyzetet

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli bejelentés keretén belül ismertette, a szerda óta érvényes a koronavírus-járvány lassítása, a kórházak teljesítőképességének megvédése, és az idősek védelme érdekében meghozott újabb intézkedéseket.

2020-11-03

Tájékoztató

Nem üzemel a nagytétényi artézi kút

Nagytétény központjához közel, a Petőfi Sándor utcában található az a Szent Flóriánról elnevezett artézi kút, amelynek frissítő vize nemcsak a környékbeliek körében népszerű. Azaz csak volt, hiszen a forrás jelenleg nem működik, ami miatt sokan megkeresték az önkormányzatot.

2020-11-02

Koronavírus tájékoztató

Hőkapu a Káldor Adolf Szakrendelőben

A koronavírus-járvány miatt lassult a beléptetés a Szakrendelőbe, ezért az Önkormányzat lépett. Hőkapu kiépítését kezdeményezte, ami a következő két hétben már teszt üzemben segíti a betegek gyorsabb, kényelmesebb bejutását az épületbe.

2020-10-29

Tájékoztató

Tájékoztató könyvtárak zárvatartásáról

2020. november 1-én (vasárnap) és november 2-án (hétfőn) a FSZEK valamennyi könyvtára zárva tart!

2020-10-27

Tájékoztató

Folytatódik az iskolákban a Hepatitis B és HPV oltások beadása

A 2020/2021- es tanévben az előírtak szerint ismét megkapták a 7.osztályosok a Hepatitis B és HPV oltások első dózisát szeptember, október hónapban.

2020-10-23

Tájékoztató

Rendőrségi tanácsok mindenszentek kapcsán

A BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitánysága és a polgárőrség tanácsai a temetőkbe, sírkertekbe látogatóknak.

2020-10-22

Tájékoztató

Pénteken és szombaton zárva tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamennyi tagkönyvtára

Október 23-án és 24-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár budafoki és nagytétényi tagkönyvtára is zárva tart.

2020-10-22

Tájékoztató

Segítség a téli időszakban

Budafok-Tétény Önkormányzata gondoskodik lakossága megsegítéséről a téli időszakban is. Ilyenkor különösen a nehézsorsúak igénylik a törődést, a segítséget. Az önkormányzat ezért minden évben saját költségvetéséből, illetve együttműködő partnerein keresztül közösen nyújt szerteágazó támogatást a szükségben élőknek.

2020-10-21

Tájékoztató

Forgalomkorlátozások a temetők környékén

Mindenszentek ünnepéhez és halottak napjához kapcsolódóan az alábbi forgalmirend-változások lépnek életbe a kerületben.

2020-10-16

Tájékoztató

Forgalomkorlátozás a BMTE Stadionnál

2020. október 17-én, szombaton a BMTE csapata fogadja a DVTK-t, ezért a stadion környékén forgalomkorlátozásokra számíthatunk.

2020-10-15

Tájékoztató

A lakók döntöttek - elmarad az Arany János-lakótelepi futókör építése

A lakossággal való hosszas egyeztetés után a futókör építésének elnapolásáról döntöttek.

2020-10-13

Tájékoztató

Megállási tilalom a Rákóczi úton

2020. október 17-én 06:00 és 14:00 óra között ideiglenesen tilos megállni a Rákóczi út 16. szám előtt a Gyula vezér úttól 10 gépkocsi hosszon.

2020-10-07

Tájékoztató

Tájékoztató a reptéri zaj problémájának ügyében

A lakossági bejelentésekre reagálva Karsay Ferenc polgármester folyamatosan egyeztetett az illetésekkel, valamint a panaszokat benyújtó lakosokkal. Őket most levélben tájékoztatta az ügy megoldása érdekében eddig megtett lépésekről.

2020-10-02

Tájékoztató

Harmadik alkalommal szervezi a Miből élünk? felmérést a KSH

Harmadik alkalommal vesz részt önkéntesen hazánk abban a szeptember 15-én elindult kutatásban, amely a háztartások életkörülményeinek feltárására irányul. A háromévenkénti felmérést idén is a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hajtja végre.

2020-09-28

Tájékoztató

Szünetel az ügyfélfogadás a vagyongazdálkodási irodán

A Polgármesteri Hivatal vagyongazdálkodási irodáján a személyes ügyfélfogadás szünetel, 2020.09.30-ig telefonos ügyeleten keresztül intézhetjük ügyeinket.

2020-09-27

Koronavírus tájékoztató

Folyamatosak a fertőtlenítések a kerületben- Videóval frissítve!

Budafok-Tétényben továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket, utcákat, piacokat, játszótereket, kutyafuttatókat, sportpályákat és buszvárókat, valamint a kerületi intézményeket.

2020-09-25

Tájékoztató

Folytatódik a KSH mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020

Szeptember 19. és november 22. között személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke.

2020-09-25

Tájékoztató

Vigyázunk a Duna-partra, vigyázz a Duna-partra!

Kerületünk páratlan természeti kincsekkel rendelkezik, amelyre minden itt élő büszke. A Duna közelsége és partjának látogathatósága budapesti szinten is különlegessé és vonzóvá teszi városrészünket. A cél, hogy ezt meg is őrizzük. Ennek érdekében a Duna-partot újra lezárják, valamint a közterület-felügyelet és a rendőrség kiemelten ellenőrzi a területet.

2020-09-23

Tájékoztató

Civil szervezetek nyilvántartásba vétele

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága pályázatot hirdet alapítványok, egyházak, egyesületek és könyvtárak számára az Önkormányzat 2020. évi költségvetésében elkülönített keret terhére.

2020-09-22

Koronavírus tájékoztató

A koronavírus-járvány második hullámának intézkedései

A szeptember 19-ei tájékoztatón a legújabb kormányrendeletben (431/2020. (IX. 18.) szabályozott intézkedéseket is ismertették. Mindemellett kerületünkben a Helyi Operatív Törzs is megtette a jelenleg szükséges lépéseket, önkormányzatunk felkészült a továbbiakra.

2020-09-22

Tájékoztató

Tájékoztató

A Halottak Napjához kapcsolódó termékek közterületen történő árusítására vonatkozó kijelölés

2020-09-21

Koronavírus tájékoztató

Szeptember 21-től tovább szigorítják a maszkhasználatot

A szeptember 18-án megjelent kormányrendelet értelmében szeptember 21-től a maszk használata már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező lesz, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik - írja közleményében a MÁV Zrt.

2020-09-18

Tájékoztató

Elmarad a szombatra tervezett Szép nyári nap című előadás

A szeptember 19. szombat 19 órára tervezett előadás elmarad a Klauzál Házban. A jegyek visszaváltásáról a cikkben olvashat.

2020-09-09

Tájékoztató

Szeptember 7-től hosszabb nyitvatartási idő a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban

Visszatér a nyitvatartás és az előjegyzési szolgáltatás megszokott rendje.

2020-09-08

Tájékoztató

Szúnyoggyérítés a kerületben

Földi úton történő szúnyoggyérítést végez a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. szeptember 14-én.

2020-09-08

Koronavírus tájékoztató

Aktuális ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

Kérik az ügyfeleket, hogy a találkozások számának csökkentése érdekében lehetőség szerint elektronikusan vagy telefonon intézzék ügyeiket.

Találat az oldalak között

Találat a dokumentumok között