Hírek

20 éves a Brucker Pékség, ezért 20%-os akció a boltjukban csütörtökön a Szomszédok Piacán! – a Kerület kenyere jótékonysági akció is folytatódik
Kerület kenyere jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően kerületi rászoruló családoknak segít több mint egy éve a Brucker Pékség.
2018-01-23

A Brucker Pékség is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly közel 76 millió forint értékben jutott élelmiszersegély mintegy 4 ezer kerületi rászoruló családnak az Élelmiszerbank közvetítésével. Január 25-én 13 órakor a Szomszédok Piacánál lévő boltjuknál lesz az elismerő oklevél átadása-átvétele. Ráadásként aznap 20%-os akcióval kedveskedik a Brucker Pékség a vásárlóinak.

 

Két évvel ezelőtt az önkormányzat egyedülálló jótékonysági kezdeményezése volt a fővárosban „kerület kenyere”, amelynek megvalósítását a kerületi nagyhagyományú családi vállalkozás, a Brucker Pékség vállalta. A kerület kenyerét 2016. augusztus 20-án Udvarnoky László plébános szentelte meg, szeptember 3-án, a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztiválon pedig Karsay Ferenc polgármester mutatta be azt a nagyközönségnek. A jótékonysági programot Budafok-Tétény Önkormányzata támogatja. Az adománykeretbe gyűjtött összeget a pékség negyedévente a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek adja át, amely ingyen kapja a felajánló multicégektől a lejárat előtti élelmiszereket. A pénzadományokat logisztikai költségekre fordítja, így a Brucker Pékség által kapott támogatás megsokszorozva jut el az érintett családokhoz.

 

Az idén 20 éves Brucker Pékség arról tájékoztatta a budafokteteny.hu-t, hogy mivel január 25-én, csütörtökön „bevásárló csütörtök” is lesz a Szomszédok Piacán, így a pékségük minden pék- és cukrásztermékre 20% kedvezményt ad ezen a napon a vásárlóknak. Ebbe a termékkörbe természetesen a kerület kenyerére is beletartozik, amelynek árából minden egyes eladott kenyér után 50 Ft jótékony célra megy: az Élelmiszerbank Örökbefogadási programjának köszönhetően a XXII. kerület rászorulói jutnak segítséghez tartós élelmiszer formájában.

 

 

És ami még ennél jobb hír: ez az akció egész évben lesz: minden hónap utolsó csütörtökén!