Hírek

A budafok-tétényi Mikulás idén is krampuszokat keres kárpátaljai útjához
A tavalyi sikeres Mikulás-akció után Budafok - Tétény ismét segíteni szeretne a "kistestvér" testvértelepülésének: a mezőkaszonyi óvoda és bölcsőde 65 gyermekének szeretne örömet szerezni az önkormányzattal együttműködve a kerületi Frisbee Egyesület.
2016-11-08

A kerületi önkormányzat vezetése nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, mert ez is közelebb viszi a budafok-tétényieket a mezőkaszonyi emberekhez, ezért felajánlotta segítségét a csomagok célba juttatásában. Az ajándékgyűjtés 2016. december 1-ig tart, az akció keretében kizárólag új játékokat gyűjtenek. Használt ruha, megunt játék adományozására lesz lehetőség később.

A segítségnyújtás érdekében a következő felhívással fordultak az adakozni szándékozókhoz: "Nincs olyan felnőtt a világon, akinek a szívében ne élne egy kép, egy tágra nyílt szemű kisgyerekről, aki épp akkor találkozott szemtől szembe a Mikulással! Áhítat és csodálat ül ezekben a gyermeki szemekben. Ez a kép lehet a kár a saját gyermekkori énünk képe, gyermekünké, unokánké, vagy csak a szomszéd kisfiúé. Igazi szívből jövő, őszinte, tiszta érzés ez, ahogy csak gyerekek képesek a "csodára" tekinteni. Szívszorító a tudat, hogy egy határral arrébb, Kárpátalján, erre a tiszta, gyermeki örömre komoly árnyék vetül. Az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt Kárpátalján nehézzé és főleg anyagilag bizonytalanná vált a helyzet, így a kerületi önkormányzat kezdeményezéséhez csatlakozva a fiatalok Mikulás akciót szerveznek. Mezőkaszony községe 2016. június 4-e, a Nemzeti Összetartozás napja óta hivatalosan is Budafok - Tétény testvérvárosa, így ismét a mezőkaszonyi óvoda és bölcsőde 65 gyermekének szeretnénk örömet szerezni. Kérjük amennyiben segíteni szeretne, látogasson el a mezokaszony.com honlapra. Itt megtalálják az intézménybe járó gyerekeket, akik neve mellé a velük foglalkozó gondozók és óvodapedagógusok rövid, pár szavas jellemzést is írtak, hogy könnyebb legyen az ajándékozók dolga. Ha sikerült választani, a segítek menüpont alatt regisztrálhat, hogy ön legyen annak a gyermeknek az ajándékhozó kiskrampusza."

Fontos tudnivalók:

  • Ennek az akciónak a keretében kizárólag új játékokat gyűjtünk. Használt ruha, megunt játék adományozására lesz lehetőség később.
  • Az ajándékgyűjtés 2016. december 1-ig tart.
  • A becsomagolt ajándékokat kérjük, ne zárják le, mert a határon ki kell bontani őket, hiszen szigorú határellenőrzés van.
  • Élelmiszert nem tartalmazhatnak a csomagok! Így sajnos se csokoládét, se mandarint, se szaloncukrot nem vihetünk át a határon.


A szervezők kérnek mindenkit, aki teheti, regisztráljon a www.mezokaszony.com honlapon és segítsen örömet szerezni egy kaszonyi lurkónak! Kérdés esetén írhatnak a balazs.scheer@dreampixel.hu címre, vagy hívhatják a 06 20 239 3501-es telefonszámot.