Hírek

A Föld napja a rózsakertben
Gyerekprogramokkal is várták a családokat
2019-05-14

Gyerekek népesítették be a Budatétényi Rózsakertet, hogy a Föld napja alkalmából a számukra felállított és a környezetvédelmet szolgáló „játékokkal” berendezett tizenkilenc kiállító pavilonjaiban, szakemberek segítségével tájékozódjanak arról, milyen módon óvhatják meg a Földet, hogyan szolgálhatják legeredményesebben az életet biztosító bolygó fennmaradását.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) által közösen megszervezett, egész napos programon a közel ezer látogató számtalan lehetőség közül választhatott: a Magyar Nemzeti Parkok sátrában betekinthetett a madárvonulás titkaiba, vagy naptávcsövön nézhette meg a napfoltokat, a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársainak vezetésével pedig az erdőtalaj százlábúit és álskorpióit figyelhette meg mikroszkópon keresztül. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szakembereitől, akik a délelőtt közepén egy magas légköri mérésekre alkalmas rádiószondát bocsátottak a magasba, megtudhatták, hogyan mérik az UV-B sugárzást, vagy azt, hogy mekkora cseppekből áll az eső.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. dolgozói élőállat-bemutatóval, kvízkérdésekkel, puzzle-lal és egyéb játékokkal készültek.

(Tamás Angéla)

Képünk: A Kastélyparkban is ültettek fát (Fotó: Horváth Tamás)