Hírek

Átmeneti lezárások a Mária Terézia utca környékén
A NIF tájékoztatása szerint a Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt részeként a Mária Terézia utcával párhuzamos, térképen jelölt út két ütemben történő lezárása szükséges november 4-től.
2019-10-29

A Kelenföld - Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték- rendszer teljes hosszban átépül.

A következő munkák (burkolatbontás, szegélyépítés, aszfaltozás, forgalomtechnika kiépítése) megvalósításához a Mária Terézia utcával párhuzamos, térképen jelzett út két ütemben történő lezárása szükséges. A munkák megvalósítása tervezetten a következő ütemezés szerint történik:

 

-              I. ütem: tervezetten 2019.11.04. – 2019.12.20. (befejező munkálatok 2020-ra tolódhatnak).

-              II. ütem: időjárás függvényében 2020-ban kezdődik.

 

A gyalogos és kerékpáros forgalom átvezetés folyamatosan biztosított lesz. A közúti közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőút:

A lezárás ideje alatt türelmüket és megértésüket köszönjük.

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett

panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várják!