Hírek
Legfrissebb hírek
- 12-14 Mikulás a Piactéren
- 12-14 Eljött a Mikulás az Ipartestület székházába
- 12-14 Segítség a téli krízisidőszakban
- 12-07 Nyitott szívvel! - Videóval frissítve!
- 12-09 Jégpályaavató Mikulás bulit tartottak - Videóval frissítve!
Cimkék
Városházi Híradó Budafok-Tétény Publikus Közlemény Tájékoztató Program Városfejlesztés Sport Közlekedés Kultúra Megemlékezés Budapest Bornegyede Környezetvédelem Oktatás Pályázat Felhívás Ünnep Fesztivál Elismerés Közélet Civil élet Egészség Kiállítás Borfesztivál EU projekt Promontor TV Kék hírek Gyász Stratégiai partner Testületi ülés Interjú Összefogás Hagyományőrzés Pályázatok Helytörténet Évforduló Pincejárat Csatornázás Ünnepség Videó Hitélet Rendőrség Bornegyed Esélyegyenlőség Családbarát hely Jótékonyság Előadás Társadalmi egyeztetés Kerület napja Koncert Siker Programok Egészségügy Civil összefogás Meghívó Stratégiai partnerek Szavazás Közbiztonság Rendőrségi felhívás Nemzeti összefogás Választás Állás Advent Lakossági fórum Család Bornegyed magazin Köszöntés Kegyelet Projekt területek Életmód Vállalkozás Köszöntő Riasztás Fővárosi Közgyűlés Természetvédelem Nekrológ Közösségre kapcsolva Lomtalanítás Klíma Adomány Testvérvárosok Ajándékozás Budapest Felmérés Budapesti olimpia Könyvbemutató Közösségi tervezés Helyzetjelentés Aláírásgyűjtés Víz világnapja Honatya Népszavazás Tisztelet Avent Portré Mulatság Civil kurázsi autó BeszámolóA Nyakas Pincészet az Etyek – Budai borvidéken található szőlőből készít és forgalmaz minőségi, díjnyertes borokat. A márka a nevét a medencét átszelő Gerecse hegység nyúlványáról a „Nyakas”-ról kapta, mely mára már igen ismert és közkedvelt a fiatalok körében. Az figyelhető meg, hogy a felgyorsult hétköznapokban egyre több reduktív technológiával készült bor fogy, mely a könnyűségének és az alacsonyabb alkohol tartalmának köszönhető – mondta Nyúlné dr. Pühra Beáta. Hozzátette még azt is, hogy a nyáresti grillezésekhez előszeretettel választják a fiatalok az üde, illatos reduktív rosé borokat.
189,5 hektáron termesztenek különféle szőlőket, ahol megjelenik a széles sortávú függönyművelésű és a nagy tőkeszámú ültetvény is. Az idei szőlőtermést nagy várakozás előzi meg, hiszen biztató jelek vannak arra, hogy a kései tételekből idén sikerül különleges borokat készíteni – mondta Beáta az idei termésről. 10 évvel ezelőtt csak barrique hordóban érleltek ma, ha az évjárat engedi és van szép kései szüretelésű tételük, 3 hl-es Zempléni tölgyfahordóban finomseprőn tartva érlelik a Menád borcsalád tagjait. A fahordóban érlelt borok elfogyasztásához le kell ülni és időt kell rá szánni.
Az Etyek – Budai borvidék szőlő- és borkultúrája évszázados múltra tekint vissza. Az itt található talaj kiválóan alkalmas szőlőtermesztésre, mivel magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag. Az előadás közben finom Nyakas borokat kóstolhattak az érdeklődők.
(Viszkocsil Dóra)
A Promontor TV összeállítása: