Hírek

December elején nyílik meg Helen könyvtára
Hamarosan új, bevásárlóközpontokban szokatlan intézmény nyitja meg kapuit a Camponában. A bizalom könyvtárát az ötlet névadójáról Helen könyvtárának nevezték el, és azért rendezték be látogatóiknak, hogy legyen számukra egy békés olvasósziget, ahol megbújhatnak és nyugodtan olvashatnak.
2018-11-28

A CPI Property Group által most bemutatott koncepció egyelőre még ismeretlen magyarországi bevásárlóközpontokban: az emberek leadhatják itt megunt könyveiket, és cserébe egy másikat vihetnek haza. A könyvtár napközben mindenki rendelkezésére fog állni, a polcokon található könyveket bárki helyben olvashatja. Cél, hogy ezzel a több mint 100 m2-es hellyel is felhívják a figyelmet az olvasás és a hasznos időtöltés fontosságára, valamint bevonzzanak olyan fiatalokat is, akik esetleg más módon töltenék el szabadidejüket. A Campona vezetése más kezdeményezéseivel együtt abban szeretne segíteni, hogy Budafok-Tétényben létrejöjjön egy újabb közösségi tér, amelyet szabadon használhat minden, olvasni szerető látogató.

Ahhoz, hogy igazán sok könyvük legyen, a látogatók segítségét is szeretnék kérni. A Campona területén négy, jól látható, plakátokkal ellátott helyen kosarakat helyeztek el, kérik, adják le itt megunt könyveiket. Érdemes részt venni a kezdeményezésben, mert így új könyvekhez is juthatnak, illetve akár még olvasóbarátokat is szerezhetnek.

A könyvtár különleges programokkal is várja majd decemberben és januárban a látogatókat. Egyik első program során idősek és gyerekek közötti találkozókat, foglalkozásokat szerveznek, hogy így hozzák közelebb egymáshoz a két generációt. Terveik között szerepel egy könyvklub kialakítása is, ahol kedvenc olvasmányaikról beszélgethetnek a látogatók. Helyet adnak a jótékonykodásnak is. Lehetőség lesz adakozni, jótékonysági akciókban részt venni, illetve érdekes előadásokat meghallgatni különböző témákban. Ha valakinek megtetszik egy könyv és haza szeretné vinni, de nem hoz helyette másikat, azt is megteheti. Ekkor azt kérik, hogy egy kisebb összeggel a Budafok-Tétényi Család- és Gyer­mekjóléti Központot támogassák.  

Nagy Éva a Campona családi élményközpont üzemeltetési vezetője így indokolja a szokatlan kezdeményezést:

„Szeretünk olvasni és szeretnénk, ha mások is így lennének ezzel. Manapság ez fontosabb, mint valaha, hiszen fiataltól az idősebbekig a legtöbb ember valamilyen képernyő előtt ül egész nap, vagy a telefonjával van elfoglalva.” A Campona tulajdonosa a CPI Property Group a következő években komoly változásokat tervez a bevásárlóközpontban: még több minőségi programot és élményt szeretne látogatóinak kínálni. A közösségi térként működő otthonos bizalomkönyvtár az első komoly lépés efelé.

Helen Könyvtárát Magyarország egyik legnépszerűbb írója fogja megnyitni december 5-én. Kilétét hamarosan elárulják. Addig is arra kérnek mindenkit, segítsenek megtölteni a polcokat, hozzák el már megunt könyveiket! 

A Campona egy másik meglepetéssel is szolgál látogatóinak: munkatársai a központ első emeletén egy gyönyörű, elegáns, klasszikus, fekete zongorát helyeztek ki. Bárki, aki arra jár, kipróbálhatja, játszhat rajta, vagy hallgathatja mások zenéjét. „A zene szeretete ugyanúgy összehoz embereket és közösséget teremt, mint az olvasás szeretete.” mondja Renata Kodadova a Campona kereskedelmi vagyongazdálkodási részlegének vezetője. „Azt szeretnénk, ha a látogatóink nemcsak vásárolni, hanem minőségi időt tölteni is eljönnének ide, és örömmel vennének részt közösségteremtő, élményt adó kezdeményezéseinkben. Célunk, hogy a Camponát a következő négy évben Magyarország legnagyobb élményközpontjává fejlesszük. A bevásárlóközpont a következő években jelentős változáson és bővítésen fog átmenni. Ez idő alatt még több közösségi élményt és az életet kellemesebbé varázsló kezdeményezéssel fogja meglepni látogatóit."  

Forrás: http://campona.hu/hu/hirek/helen-konyvtara