Hírek

Kitüntetések sora Végvári Ágnesnek
Gráf Antal-díjjal jutalmazták Végvári Ágnes egykori környezetvédelmi referenst
2019-09-30

Nem sok embernek adatik meg, hogy nyugdíjba vonulásakor többféle kitüntetésben is részesüljön, ahogy ez most az önkormányzat leköszönt környezetvédelmi referensével, Baloghné Végvári Ágnessel történt. A köztisztviselő márciusban a kerületért végzett munkája elismeréseként Közszolgálatáért 2019 aranymedált kapott, június elején, a Környezetvédelmi világnapon a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként Nagy István agrárminisztertől Környezetünkért Emlékplakettet vehetett át, a Kerület napján pedig Gráf Antal-díjjal jutalmazták magas színvonalon végzett szakmai tevékenységét.

– „Több évtizedes, a környezeti nevelés, tudatformálás és az önkormányzat stratégiai környezetvédelmi tervezés innovatív kezelése területén végzett munkájáért” – hangzott el a Mezőgazdasági Múzeumban a környezetvédelmi díj átadásakor. Milyen gondolatok jártak a fejében a méltatáskor?

– Az önkormányzat környezetvédelmi referenseként öröm, ha az ember munkáját a civilek is elismerik. Erre a kitüntetésre a Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület és a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület javasolt, és ezt köztisztviselőként megtiszteltetésnek tartom. Számomra ennek a díjnak ez a legnagyobb értéke.

– A Gráf Antal-díjra Zugmann Péter alpolgármester terjesztette fel, aki indoklásában az ön nevéhez köthető legfontosabb eredményeket, többek között a Metallochemia bezárását és kármentesítését, az M0-s autóút zajvédelmi intézkedéseit, a budafoki pincék ügyét, valamint a tavaly elkezdődött, újszerű szociális-környezetvédelmi projektet is kiemelte.

– Valóban ezek az – érintett lakossággal és szervezetekkel együttműködésben végzett –  ügyek voltak munkám meghatározó állomásai, bár az M0-s autóút zajvédelmi beruházása még nem fejeződött be. Fontosnak tartom, hogy a megkezdett szociális-környezetvédelmi munka nem állt le, mert a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központtal, a Nagytétényi Ember- és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesülettel és a Vízinnovációs Kft.-vel együttműködve kidolgozott program a fenntartható fejlődés és klímavédelem szempontjait szolgálva segít a rászoruló családoknak. Ennek folytatásához a díjjal járó pénzjutalommal is szeretnék hozzájárulni.

(Tamás Angéla)