Hírek

Főzzön Ön is a fesztiválon! - Szőlőszüret ünnepi ételei - főzőverseny felhívás
A XXVIII. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szervezői és a Nagytétényi Ember és Érdekvédő Környezetvédelmi Egyesület tagjai kerületünk valamennyi bejegyzett közösségének és baráti társaságának a „Szőlőszüret ünnepi ételei” című főzőversenyét hirdeti meg.
2017-08-08

Időpont: 2017. szeptember 3.,  vasárnap délelőtt

Helyszín: Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdasága (1222 Budapest, Jósika u. 2-16. – a Plébánia u. felső végén.)

Ebben a csodálatos környezetben a természeti adottságok mellett az iskola épülete biztosítja a kulturált feltételeket egy jókedvű nap eltöltéséhez.

Mindezek mellé a versenyző csapatok részére a szervezők tűztálcát, fát, vízvételi lehetőséget és egy garnitúra sörpadot biztosítanak. A sörpadot csak írásbeli átvétel után lehet a csapat számára kijelölt helyre vinni! A rendezvény végén ugyancsak aláírás ellenében vissza kell azt szolgáltatni a szervezők részére!

A főzés kellékeit, ami bográcsot, bográcsállványt, az ételek alapanyagait, a főzéshez és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket illeti, valamint a bemutatáshoz szükséges palackozott bort a versenyzőknek kell magukkal hozniuk. Ha szeretnének a fejük fölé sátrat, napernyőt, azt is hozzák magukkal.

A helyszín elfoglalására 8.30 órától van lehetőség, az elkészült étel zsűrizésére várhatóan 13.00-13.30 óra között kerül sor.

A Tangazdaság területén parkolni csak a ki - és bepakolás ideje alatt lehet, megértésüket köszönjük.

Az elkészült ételeknek a következő követelményeknek kell eleget tenniük:

  • Az ételek elkészítéséhez bort kell használni, amely lehet bármilyen jófajta, zamatos nedű a szélrózsa minden irányából.
  • Tálalása legyen harmóniában a Pezsgő- és Borfesztivál szellemiségével – de a szervezők értékelik, ha a benevezett közösségre jellemző tulajdonságok is feltűnnek benne.
  • Az elkészült ételt a versenyzők saját maguk és barátaik örömére fogyaszthatják el, az esemény látogatói csupán a látványban és az illatokban gyönyörködhetnek.
  • Természetesen a csapatok saját belátásuk szerint kóstolóra invitálhatnak bárkit.
  • A zsűri megkóstolja a csapatok ételeit és az értékelésnél nagy hangsúlyt kap az étel íze mellett az eredetiség, a kreativitás és az étel jellegének megfelelő tálalás. A humor se álljon távol a csapatoktól!
  • Biztosak vagyunk abban, hogy a résztvevők és barátaik jó hangulatban töltik együtt ezt a napot, a szervezők már megrendelték a remek időt!
  • A zsűri tagjait a résztvevők a helyszínen ismerhetik meg.
     

A nevezéseket a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ (Klauzál Ház) recepcióján lehet 2017. augusztus 27-e, vasárnap 12 óráig leadni, melyeket a szervezők az első 15 jelentkezőig fogadnak el. A nevezési lap letölthető a fesztivál honlapjáról, illetve átvehető a Klauzál Ház recepcióján.

A Főzőverseny szervezői várják a jelentkezőket!