Hírek

Változik a forgalmi rend az M0-s déli szektorán
Új forgalmi rend lép életbe 2018. november 1-én az M0-s déli szektorán Nagytétény térségében.
2018-10-31

Az M0-s autóút déli szektorának rekonstrukciója a következő ütemébe lép és megkezdődik a bal pálya betonozása.  A 2019. II. negyedévéig fennálló forgalmi rend az alábbiak szerint alakul:

Az M1-es autópálya felé Halásztelek-Csepel felől a Deák Ferenc hídon haladóknak továbbra is megmarad a Csepel-sziget elhagyását segítő harmadik sáv a 6. sz. főútig.

A három forgalmi sávból egy sáv vezet a 6-os út illetve az M6-os autópálya felé, két sávon pedig a jobb pályára terelve lehet tovább haladni az M1-es autópálya irányába. A 2×2 forgalmi sávos terelés az M0-M6-os csomópontig tart, ahol továbbra sem lehet ráhajtani az M6-os autópályára.

A 6. sz. főútról nem lehet az M0 autóútra az M1-es autópálya irányába kanyarodni. Az M1-es autópályát a 6. sz. főúton tovább hajtva az M6-os autópálya Érdi felhajtóján keresztül, az M0-s irányába haladva érhetik el a közlekedők.

Az M5-ös autópálya felé vezető irányban az M0-M6-os autópálya csomóponttól az M0-Halásztelki csomópontig két sávon haladhat a forgalom az M0-s autóút jobb pályáján. Ebben az irányban lassító és gyorsító sávok segítik a 6. sz. főútra való ráhajtást, illetve kihajtást. A 6. sz. főút jobb lehajtójáról továbbra sem lehet Érd felé balra kanyarodni. A várost az M0-s autóút jobb pályáról az M6-os autópálya jobb pályára kanyarodva lehet megközelíteni.

A terelés ideje alatt az M6-os autópálya az M0-s autóúttól egészen Érd északig díjmentesen használható.

Forrás: https://nif.hu/2018/10/sajtokozlemeny_-valtozik-a-forgalmi-rend-az-m0-deli-szektoran/