Hírek

A kedd 0 órától életbe lépett kormányrendelet védelmi sáv biztosítását írja elő az idősek biztonságos vásárlása érdekében az élelmiszerüzletekben, drogériákban, gyógyszertárakban, de nem rendelkezik a piacokról. Budafok-Tétény önkormányzata úgy döntött, hogy a fenntartásában működő Szomszédok Piacán nem vezeti be a korlátozásokat, de az óvintézkedések betartását fokozottan ellenőrzteti.

A Suli-Vár hagyományosan egy olyan interaktív találkozási lehetőség, ahol a leendő iskolások és szüleik megismerkedhetnek a kerületi iskolákkal. Bepillanthatnak oktatási és nevelési programjaikba és személyes benyomást szerezhetnek majdani tanítóikról. Idén az iskolák online mutatkoznak be leendő tanítványaiknak és szüleiknek.

Mihalik Sándor-díjjal tüntették ki szeptember 4-én Kovács Csilla mestertanárt

A karnagy szerint ez a cím is azt jelzi, Budafok-Tétényhez tartozik

Orbán Viktor Facebook-videóban jelentette be, hogy újra bevezetik az idősek biztonságát szolgáló védett vásárlási sávot.

Az idei évet rendhagyó módon az online térben zárjuk. Ezzel is szeretnénk megköszönni minden kedves látogatónknak, hogy idén is részt vettek pezsgő borkalandjainkban Budapest Bornegyedében, Budafokon.

A Budafoki Szomszédok Piacán 2017-ben bevezetett parkolási rend betartására hívjuk fel ismételten a lakosság figyelmét. A parkolási rend betartása mindannyiunk érdeke, mert azt a célt szolgálja, hogy a piacon vásárlók kényelmesen intézhessék bevásárlásaikat és az ott kialakított parkolóhelyek ne P+R-ként funkcionáljanak.

A koronavírus-járvány valamennyiünket, a családokat, a cégeket, a vállalkozásokat próbára tette az elmúlt időszakban. Sajnos vannak olyan vállalkozások, amelyek a járvány hatására ellehetetlenülnek, de vannak olyanok is, amelyek forgalma megnő, tevékenységük megbecsülése is jelentősen javul ezekben a hónapokban. Ilyen vállalkozások például a háziorvosok magánpraxisai, amelyek ebben a vészterhes időszakban is helytállnak és az ott dolgozó orvosok és segítőik áldozatos munkát végeznek.

Így telt a Márton nap a Maci Tagóvodában.

Udvarnoky László pálos szerzetes, budatétényi plébános, aki maga is kerületünk díszpolgára 2017 óta, minden évben misét tart Budafok-Tétény élő és elhunyt díszpolgáraiért és hozzátartozóikért. Idén online követhették az érdeklődők a szertartást.