Hírek

2021.02.23-án megkezdik a Részvételi költségvetés tavalyi nyertes projektjének kivitelezési munkálatait a Rózsakerti-lakótelepen.

Az egyre növekvő forgalom Budafok-Tétényben is folyamatos kihívások elé állítja a közlekedőket. A Stratégia új alapokra helyezi a vasút és a hévek szerepét Budapesten és annak térségében, így kerületünkben is új alternatívákat nyithat. Most mindenkinek lehetősége van véleményt formálni a tervekről, illetve a tervezett fejlesztésekről egy kérdőív kitöltésével, melynek beküldési határideje 2021. március 6.

Budafok-Tétény önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonát képező Budapest XXII. kerület 232044/5 és 232040/5 helyrajzi számú, természetben a Budapest XXII. kerület Hárosi Duna-parton található, összesen 3,8 ha nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok hasznosítására.

Sebestyén Ilona: Folyamatosan pályázunk és készülünk a nyári könyvhétre

Megrendülve tudatjuk, hogy dr. Merkl Ottó (1957-2021) nemzetközi hírű tudós a tegnapi napon tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét megőrizzük.

Lángok csaptak fel egy többlakásos társasházban az Alsó Sas utcában, a mentés közben két tűzoltó megsérült, őket kórházban ápolják. A kerületi önkormányzat azonnali segítséget nyújtott a tűzben károsultaknak.

A környezettudatosság jegyében Budafok-Tétény önkormányzatának kezdeményezésére használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtő rendszer épült ki február elején a kerületben. A lakosság örömmel fogadta a kihelyezett tárolókat és szinte az első naptól kezdve folyamatosan hordták a palackokat, befőttesüvegeket.

Budafok-Tétény Önkormányzata idén is díjazza azokat, akik példamutató tevékenységükkel segítik közösségünk fejlődését, kiemelkedőt alkotnak kerületünkben.

Százévesen is rendszeresen tornázik és spárgázik az olimpiai bajnok

Múlt héten az Egyesített Óvoda tagóvodái a kormányhivatal jóvoltából, most pedig a gyermekorvosi, felnőtt háziorvosi, gyermek- és felnőttfogorvosi praxisok vehettek át fertőtlenítőszerekből álló csomagot az önkormányzattól.