Hírek

Budafok-Tétény önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonát képező Budapest XXII. kerület 232044/5 és 232040/5 helyrajzi számú, természetben a Budapest XXII. kerület Hárosi Duna-parton található, összesen 3,8 ha nagyságú, kivett beépítetlen terület megnevezésű ingatlanok hasznosítására.

Sebestyén Ilona: Folyamatosan pályázunk és készülünk a nyári könyvhétre

Megrendülve tudatjuk, hogy dr. Merkl Ottó (1957-2021) nemzetközi hírű tudós a tegnapi napon tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét megőrizzük.

Lángok csaptak fel egy többlakásos társasházban az Alsó Sas utcában, a mentés közben két tűzoltó megsérült, őket kórházban ápolják. A kerületi önkormányzat azonnali segítséget nyújtott a tűzben károsultaknak.

A környezettudatosság jegyében Budafok-Tétény önkormányzatának kezdeményezésére használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtő rendszer épült ki február elején a kerületben. A lakosság örömmel fogadta a kihelyezett tárolókat és szinte az első naptól kezdve folyamatosan hordták a palackokat, befőttesüvegeket.

Budafok-Tétény Önkormányzata idén is díjazza azokat, akik példamutató tevékenységükkel segítik közösségünk fejlődését, kiemelkedőt alkotnak kerületünkben.

Százévesen is rendszeresen tornázik és spárgázik az olimpiai bajnok

Múlt héten az Egyesített Óvoda tagóvodái a kormányhivatal jóvoltából, most pedig a gyermekorvosi, felnőtt háziorvosi, gyermek- és felnőttfogorvosi praxisok vehettek át fertőtlenítőszerekből álló csomagot az önkormányzattól.

Karsay Ferenc polgármester levélben kereste meg az ott élőket, mert visszajelzés érkezett a patak rendezésének ügyével kapcsolatban. Az önkormányzat célja az árvízvédelmi létesítmények megépítése és a Hosszúréti-patak közelében élők személyi és vagyonbiztonságának megteremtése. Ennek érdekében párbeszédet kezdeményezett az ott élőkkel, akik e-mailben tehetnek észrevételt.

Január 4-én már második alkalommal indult el a „Részvételi Költségvetés” projekt, mely jelenleg az ötletpályázatok beadásának fázisában tart. Most a korábban meghirdetett február 22-i beadási dátumot a lakosság kérésének megfelelően, február 28-ig hosszabbítja meg az Önkormányzat.