Hírek

Az Artér Művészeti Egyesület a 2020-ban is meghirdeti a „Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei" IV. regionális képzőművészeti rajzpályázatát a XXII. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkező 6-19 éves fiatalok, illetve a kerületi általános és középiskolák tanulói részére. Otthon édes otthon címmel.

Több mint 40 helyszínen vehetik használatba a kerületiek az önkormányzat által fenntartott ivókutakat. Fontos, hogy használatukkor külön figyelmet fordítsunk a higiéniai szabályok betartására.

A társasházi kintlévőségek kezeléséről beszélgettünk dr. Toldi Judit közjegyzővel.

Az elmúlt időszakban több lakossági bejelentés is érkezett Önkormányzatunkhoz nagyméretű darazsak felbukkanásáról.

Serfőző László: Dunaharasztiban lakom, de Budafokon élek...

A veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet 2020. május 18. napjától hatályos, amely eltérést enged az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény szabályaitól.

Szigorú szabályok mellett, fokozatosan indult újra a járóbeteg szakellátás a Káldor Adolf Szakrendelőben. Május 25-től az alábbiak szerint alakul a szakrendelő működési rendje.

Tájékoztató a kijárási korlátozás megszűnésével bevezetett kerületi szabályokról.

Nem akármilyen szakemberek dolgoztak Budafokon az elmúlt száz évben

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ zöldségpalántákat ajándékozott a kerületnek, amelyeket az önkormányzat Maradj Otthon! Segélyszolgálatán keresztül, díjmentesen vehetnek át az előzetesen jelentkezők.