Hírek

Nemzeti ünnepünkön, az 1956. október 23-i forradalom évfordulóján és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket: 22-én, hétfőn délután a Műegyetem rakparton és a Bem József téren, 23-án, kedden pedig a Kossuth Lajos téren.

A Kínában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon Őry Zsombor és Erdélyi Tamás kajakpárosa izgalmas versenyben utasította maga mögé az ifi fiúk mezőnyét.

A budafok-tétényi Monostori Péternek is köszönhető a fiatalon elhunyt rockzenész emléktáblája

Megkezdődött a budafok-tétényi részvételi költségvetés projektbenyújtási időszaka. December 16-ig várják azokat az ötleteket, amelyekkel a helyiek javítanák a közösségi életet, fejlesztenék a kerületet.

Többévnyi gyűjtés és hat hónapnyi restaurálás után október 6-án ünnepélyes körülmények között újraavatták és megszentelték a  Nagytétényi Iparoskör zászlaját a Szelmann Házban.

Az idén 25 éves Budafok Big Band koncertjén Náray Erika és Kamarás Iván színművészek működtek közre.

A Regio Játék és a Tropicarium várta programokkal a gyerekeket az idei borfesztivál új helyszínén, a Borliget 30-as ponton.

Budafok-Tétény önkormányzata tavaly hirdette meg festékpályázatát, amely keretén belül, a Sziget Festékház (Duna Kontír Bt.) jóvoltából készült el az ARTÉR Művészeti Egyesület és a Maci Tagóvoda közös projektje.

Budafok-Tétény önkormányzata ingyenesen osztja szét a közterületekről beszedett muskátlikat november 6-án és 7-én az Oroszlános udvarban. Előzetes jelentkezés szükséges.

Schäffer Erzsébet újságíró, író látogatott el a FSZEK Budafoki Könyvtárába.