Hírek

2011 az önkéntesség európai éve. Ez kiváló alkalmat nyújt arra, hogy közösen tegyünk a sokunk szemét zavaró, közterületeinket elborító szemét ellen.

Elmaradhatatlan esemény minden évben június végén a Péter-Pál-napok rendezvénysorozata a budafoki Péter-Pál utcában.

Várhatóan a hónap végéig átadják a Növény utcai aluljárót. Addig is a Duna felőli és a Campona felőli oldal között ideiglenes kisbuszjárat közlekedik.

Négy éve nincs köztünk Kolonics György, a legendás sportember, Budafok-Tétény díszpolgára. Sportolói és emberi nagysága előtt emlékevezéssel tisztelegnek minden év július 15-én.

Az ismert író, dramaturg, Baross Gábor-telep lakója nyolcvanöt éves korában, július 11-én, váratlanul hunyt el.

A kerületi vállalkozásokat felkereső sorozat keretében ezúttal a Záborszky pincébe látogattunk, s Békési Imrével a Borváros projektről és a civil együttműködés kérdéseiről beszéltünk.

A Dunai Svábok Központi Múzeumának a svábság történetét bemutató kiállítása az ArtQuarterben (Haggenmacher Udvar) látható.

Az idei Péter-Pál napok egyik emlékezetes minikoncertjét Juhász Balázs ütőhangszeres előadóművész adta a Seybold-Garab pincében.

Átadták a több mint 80 millió forintból kialakított, az ország minden eddiginél korszerűbb, komplex szolgáltatásokat nyújtó hulladékudvarát július 4-én Nagytétényben.

Megnyílik Budapest legkorszerűbb és legnagyobb hulladékudvara a Nagytétényi út 341-343. szám alatt. A kerületieknek háztartásonként négy ingyenes kupont adnak.