Hírek

Június 19-én a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén átadták a főváros díszpolgári címeit.

A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat, rosszulléteket, de figyelmetlenségünk akár tragédiát is okozhat.

Alberto Bottari de Castello pápai nuncius, a Szentszék budapesti nagykövete június 17-én vasárnap a Baross Gábor-telepi Jézus Szíve Templomban tartott szentmisét, a templom búcsúja alkalmából.

A Baross Gábor-telep egyik buszváróját festőkellékekkel felszerelkezett fiatalok lepték el június 13-án.

A Budapesti Nyári Fesztivál nyitókoncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A nem hivatalos CKT ülés, hanem konzultáció célja a CKT féléves működése tapasztalatai megvonása, a civil-önkormányzati együttműködés aktuális helyzetének megbeszélése volt, Zugmann Péter illetékes alpolgármesterrel.

A Baross Gábor telepi Jézus Szíve templom és egyházközség története 1925-2011 című kiadványt a városrész doyenje, a 92 éves Pelikán Imre, a Baross Gábor-telepi Polgári Kör elnöke, kerületünk díszpolgára jegyzi.

A Nagytétény SE vezetői, labdarúgói, szurkolói hetvenedik születésnapján köszöntötték Gyűrűs Jánost, az egyesület gondnokát.

A hajók horgonyának tréfás nevével bizonyára gyakrabban fogunk találkozni ezután: megnyílt a Tomos Dokk névre keresztelt budafoki kikötő és a Vasmacska Terasz vendéglátó és szórakozóhely.

Május 26-án szokásosan gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket a BMTE-pályán az önkormányzat, a kerületi rendőrkapitányság és a Közrendvédelmi Alapítvány.