Hírek

Szeptember 3-án délután négy, a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál hagyományaihoz méltó kiállítás és este egy forró hangulatú nyitóhangverseny köszöntötte a rendezvénysorozatot.

Szeptember 3-a péntek éjféltől 5-e vasárnap éjfélig forgalomkorlátozások, útlezárások és forgalmirend-változások lesznek.

A Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében szeptember 23-án magyar-osztrák tanácsadó napot tart Budapesten.

Az M0 útgyűrű szélesítése következtében a Bartók Béla út térségében a jelenlegi csapadékvíz-elvezetést biztosító rendszer megszűnik, ezért az M0 útgyűrű tárgyi szakaszához kapcsolódóan megtervezték az elvezető csapadékvíz-gerinccsatornát a Váza utca - Batthyány utca - Csút utca, illetve a Batthyány utca nyomvonalon, közel 1900 méter hosszban, a Váza utcai átemelő telep csapadékvízoldalának bővítésével egyetemben.

Az M0 autóút M6 és 51-es út közé eső szakaszának autópályává történő kiszélesítéséhez kapcsolódóan átépítik a 6-os főút - Növény utca csomópontját és annak közvetlen környezetét is. A munkálatok előkészítése évek óta folyik, 2010 második felében a lakosság számára is láthatóan megkezdődik a kivitelezés.

lesz augusztus 5-én és 16-án a Duna jobb partján, Budafok-Háros vasútállomástól Nagytétény vasútállomásig, a Dunatelep, a Horgásztelep, Budatétény, és Nagytétény területén.

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete a Fővárosi Önkormányzat megbízásából csípőszúnyog irtást végez augusztus 4-5-én, valamint 18-19-én, 21 és 2 óra között, földi módszerrel, Dunatelep, Horgásztelep, Budafok, Budatétény és Nagytétény nyílt vízfelszínei mentén, valamint a Rózsakerten és a Baross Gábor-telepen.

A város rendezett állapota, a zöldfelületek gyommentesítése, a növényzet gondozása, a járdák, utak tisztán tartása közös felelősségünk, hogy környezetünk élhetőbb és szebb legyen.

A Polgármesteri Hivatalhoz érkezett jelzések szerint egyre több fiatal, fajtatiszta kutya tűnik el rejtélyes körülmények közt a kerületben.

Kerületünk díszpolgára, a testnevelő, a szobrász, de nem utolsó sorban szerető férj és családapa, kedves barát, jó ismerős végső búcsúztatására gyűltek össze több százan július 20-án a budafoki temetőben.