Hírek

Magyarországon naponta 70 ember hal meg szívinfarktusban, vagy valamilyen szívbetegségben.

Az autonómia-demonstráció díszvendége volt Szabolcs Attila. Tízezrek - köszönték és - köszöntötték tapssal a székely zászlók kitűzését kezdeményező Budafok-Tétény polgárait.

A színész nélküli színpadon egy íróasztal állt és egy szék. A földön emlékekkel teli bőrönd. Megszólalt a zene, miközben a kivetítőn képeken elevenedtek meg Wass Albert életének mozzanatai.

Ma már Bartók Béla is MP3-mal járná az országot népdalgyűjtő körútja során - mondta lapunknak nevetve Sebestyén Márta, aki a mai napig a legkülönösebb helyszíneken gyűjti és énekli világszerte a magyar népzene gyöngyszemeit.

Franciaországba, egyenesen Trianonba utazik tanítványaival Dévai Nagy Kamilla előadóművész, akit sokan az István, a király című rockopera legendás első előadásából ismerhettek meg az országban.

A zenésztől megtudtuk, hogy a barlangok szerelmese, de ez egyszer majdnem az életébe került.

A Múzeumok éjszakáján a Hallgató című, 2005-ben kiadott nagylemez anyagát hallhattuk Szalóki ?gnestől és zenekarától a Törley Pincészet színpadán.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszékén diplomázott 2008-ban. Gyermekként zongorázni, aztán szaxofonozni tanult. A szaxofon kapcsán kezdett megismerkedni a jazzel.

Mészáros János Elek, a Csillag születik tehetségkutató műsor győztese kilenc éve már járt Budafokon.

A Balkán Fanatik producer párosa, Jorgosz és Lepe nem őrizni, hanem a napi kultúrájukba beépítve élni akarják a hagyományokat.