Hírek

A Budafok-Tétényi Baráti Körök Egyesülete székházában április 12-e és 15-e között volt látható az a kiállítás, amin a kerületünk nevezetességei által ihletett rajzok, kollázsok, makettek szerepeltek.

Április 11-én közel kétszáz magyar művész, köztük a Budafoki Dohnányi Zenekar Berlioz Fauszt elkárhozása című művét adta elő Szlovéniában, a Golden Ticket fesztivál ljubjanai nagyszínpadán, a Cankarjev Hallban.

Kerületünkben is sikeresen zárult az országgyűlési képviselőválasztás. A választás érvényes, eredményes volt. Ötven százalékot meghaladó szavazattal Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) mandátumot szerzett, így második forduló nem lesz.

Az Index hírportál tudósítása szerint egy kisboltot rabolt ki a fegyveres.

Március 30-án szép számmal gyűltek össze a Rózsakertnél azok a kerületiek, akik aggódnak a végveszélybe került budatétényi Rózsakert miatt.

A Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben népszámlálást fog végezni. A népszámlálás előkészítése keretében 2010. március 25-e és szeptember 27-e között Budapest minden kerületében úgynevezett címbejárással ellenőrzik a közterületek nevét, a ház- és ajtószámokat.

Székely János püspök virágvasárnap felszentelte a Budafok-felsővárosi katolikus templom nagyharangját, amelyet Jézus Szíve tiszteletére öntött Gombos Miklós harangöntő mester.

Március 19-én a Hugonnai Vilma Általános Iskolában, a kerület vöröskeresztes bázisiskolájában rendezték meg az idei év elsősegélynyújtó dél-budai területi versenyét. A XXII. és a XI. kerület iskoláinak tanulói mérhették össze tudásukat. Idén sem volt könnyű dolguk a diákoknak: kilenc próbát kellett teljesíteniük.

Május 7-éig látható a Carina, Méder ?ron óceáni szólóvitorlázó hajója az ?lomautó Múzeum udvarában.

Karsay Ferenc alpolgármester a kerületi katolikus egyházak támogatásával zarándokutat szervez pünkösdkor Csíksomlyóra.