Hírek

December 20-án ismét megtartották a hagyományos Budafoki Betlehemes sétát és ökumenikus megemlékezést. A fáklyás felvonulást követően, az Apacuka zenekar adott interaktív, játékos koncertet a Piactéren, ahol forralt borral, teával és pogácsával vendégelték meg a résztvevőket.

A Hadart Színház előadásában a 80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változatát láthatták a gyerekek.

Egy budafok-tétényi lelkész kezdeményezésére ökumenikus imalánc indult a kerületben élőkért.

Koncertek, jégpálya, forralt bor, kürtőskalács Budafok központjában

December 12-én a Városházán tartott közbiztonsági egyeztető fórumot a kerületi Rendőrkapitányság. A fő témák az áldozatvédelem, drogprevenció, valamint a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos kérdések voltak.

December 7-én tartották az év utolsó Pincejáratát, ami az advent jegyében telt. A Törley Pezsgőmanufaktúrában vezetett pincesétával várták az érdeklődőket, a Seybold-Garab Pincében Vincze Dóri és a Fluffy Melange zenélt, a gasztro-talkshow keretében Domsa Patrícia adott hasznos tippeket a karácsonyi időszak kedvenc receptjeihez.

A Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ jóvoltából több oktatási intézmény kapott fejlesztő, mozgásos játékokat decemberben. A Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai nagy örömmel használják a fejlesztő folyosót.

Gróf Nádasdy Borbála vendégeskedett a Vojnovich-Huszár Villában december 6-án, a Budatétényi Polgári Kör meghívására.

Nagy érdeklődés kísérte az első részvételi költségvetést Budafok-Tétényben. A kezdeményezés első, projektbenyújtási szakasza december 16-án zárult. Két hónap alatt több, mint 300 fejlesztési javaslatot küldtek be a helyi lakosok.

A KTI közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. előkészítette a nagyforgalmú közutakra és a nagyforgalmú vasutakra vonatkozó zajcsökkentési intézkedési tervét, melyről Ön is elmondhatja véleményét!