Terepgyakorlat a Hárosi Duna parton

Időpont: 2019-05-23 14:00
Helyszín: Hárosi Duna part
További információ:

Versenykiírás
Kerületi környezetvédelmi csapatverseny
Terepgyakorlat a Hárosi Duna parton
Várjuk az 5-6. és a 7-8. osztályos, háromfős csapatok jelentkezését
(iskolánként egy – egy csapat, korosztályonként)
 
Időpont: 2019. május 23. csütörtök du. 2-től, a Hárosi öböl mentén, az indulási pont a Csutak büfénél, Növény utca – Angolna u. sarok. Megközelítés a Nagytétényi úttól lesétálva a Növény utcán.
A csapatok folyamatosan indulnak, az útvonal várhatóan a Hárosi Duna partot érinti, majd a híd alatt az ártéri erdőben a Kis Háros szigetig, és az aszfalt úton a Lovasklubig, mintegy 2 km hosszon, ahol a bázis lesz.
A csapatok érkezéskor kapják meg a feladatlapokat, a feladatok egy-egy állomáshoz kapcsolódnak. Felkészülés az alábbi anyag alapján tanácsos:
 

- A Nagytétényi Dunapart természeti értékei: http://www.zoldjovo.hu/documents/Dunapart_fuzet_2013.pdf

- A Háros sziget, a Hunyadi sziget, és a Kis-Háros sziget élővilága, alapvető ismeretek a Zöld Jövő honlapjáról, ill. a világhálóról

- Az év madara, fája, gombája, hala, hüllője, stb.

 
Előzetes feladat:
 
- A csapatok válasszanak maguknak nevet, és készítsenek logót, amit majd beragaszthatnak a feladatlap megfelelő rovatába.
 
- A verseny egyfordulós, a csapatok beérkezését követően megtörténik az értékelés és a díjkiosztás.
 
Esőnap: május 24.
Nevezés: zoldjovo@zoldjovo.hu, május 17-ig.
 
A díjakat és a verseny lebonyolítását a Dél-Budai Tankerületi Központ támogatja, továbbá anyagaival a Duna Ipoly Nemzeti Park, és a Magyar Madártani Egyesület, és helyi vállalkozók adományai, ajándékai járulnak hozzá a díjazáshoz, a lebonyolítást a Zöld Jövő Környezetvédelmi egyesület végzi, önkénteseivel. A bázist a célban a Duna parti Lovasklub biztosítja.